Koronavírus Fejérben

2020.10.02. 07:15

Szülői felajánlásból létesült a hőkapu a Széchenyiben

A Széchenyi István Műszaki Technikum bejáratánál két hőkamera segíti a gyors és biztonságos belépést a több mint ezerfős iskolába.

FMH

Tizedfokra pontosan jelez a rendszer

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Biztonságossá és előírásossá teszi a beléptetést az a két hőkamera, amely a Széchenyi-technikum épületébe érkező diákok és tanárok testhőmérsékletét méri. E technikai eszköz beszerzése, mint arról az önkormányzat hírt adott, szülői felajánlásnak köszönhető. Ezenfelül, az állam támogatásával a tankerület és a szakképzési centrum intézményei közül a nagy létszámú iskolák kapnak hőkamerákat, illetve hőkapukat.

A szigorúbb egészségügyi intézkedések a koronavírus-járvány terjedésének lassítását szolgálják. Az egészség megőrzése, a biztonságos környezet kialakítása közös érdek.

Tizedfokra pontosan jelez a rendszer
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A mostani helyzetben a segítségnyújtás, az összefogás kiemelten fontos, hangsúlyozta Pukler Gábor, aki szülőként tett felajánlásával vállalta a két hőkamera beszerzését és beszerelését. A most beállított rendszer 15-20 gyermeket tud mérni másodpercenként. Egy mérés alatt akár százezer paramétert is tud rögzíteni a gyorsmemóriában, de nem raktároz el semmilyen anyagot. A kapu nem azonosításra szolgál, hanem arra, hogy jelzést adjon, ha a belépők testhőmérséklete 37,8 felett van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában