Elhivatott, lelkes, segítő szándékú személyek jelentkezését várják

2020.10.07. 07:20

Szeretné jelentősen növelni a tagok számát az Alba Regia Polgárőr Egyesület

Folyamatosan várja az Alba Regia Polgárőr Egyesület azok jelentkezését, akik kedvet és elhivatottságot éreznek ahhoz, hogy a polgárőri feladatok ellátásával javítsák a közbiztonságot, és ezáltal részt vegyenek a társadalmi felelősségvállalásban.

Héjj Vivien

Polgárőr-találkozó Sárkeresztúron: a rendőrök munkáját is segítik az ingyen tevékenykedő polgárőrök Fotó: FMH-archív (PT)

Figyelő szempárok

Azon önkéntes polgárőrök jelentkezését várja az Alba Regia Polgárőr Egyesület, akik szívesen részt vennének tájékoztató, figyelemfelhívó és megelőző tevékenységek szervezésében, hogy minél kevesebben váljanak bűncselekmények áldozatává. A szervezet célja a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelése, valamint a város értékeinek megóvása, a bűncselekmények megakadályozása.

– Elsősorban székesfehérváriak jelentkezését várjuk. Mindenki tudja, hogy sajnos nagyon kevés a rendőr, őket lekötik nagyobb horderejű ügyek, emellett azonban egyre több az olyan, közbiztonságot veszélyeztető helyzet, amely az emberek figyelmét nem kerüli el, ez ellen pedig közösen, szervezett formában tudnánk tenni. Mi tulajdonképpen figyelő szempárok vagyunk a rendőrség irányába – fogalmazott Moizer Attila, az egyesület elnöke.

Polgárőr-találkozó Sárkeresztúron: a rendőrök munkáját is segítik az ingyen tevékenykedő polgárőrök Fotó: FMH-archív (PT)

Elhivatottság és lelkesedés

A szervezet jelenleg harminc fővel működik, a tagokra pedig egyre több feladat hárul. Az ideális létszám körülbelül hetven és száz fő között lenne, így a tagok szakmai koordinálása és a feladatellátás is megfelelően működhetne.

– Sokan azt gondolják, hogy ezért a munkáért fizetés jár, viszont ez sajnos nem így van. Ezt önként, egymásért tesszük. A hozzánk érkező jelentkező először három hónapos próbaidőn van, ezalatt eldöntheti, velünk marad-e hosszabb távon. Ezt követően egy tesztet kell kitölteni, ami a polgárőri alapismeretek elsajátításáról szól. A sikeres teszt után igazolványt és formaruhát kapnak a jelentkezők, innentől fogva pedig teljes értékű polgárőrökké válhatnak – tette hozzá kérdésünkre Moizer Attila.

A jelentkezés alapfeltétele az elhivatottság és a lelkesedés, valamint a jó problémamegoldó képesség. Emellett elvárt a büntetlen előélet, a havi minimum nyolcórányi önkéntes szolgálat vállalása, valamint a megfelelő egészségügyi és fizikai alkalmasság. Az érdeklődők az egyesületnél nyújthatják be jelentkezésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában