a nészpszerű kelte hagyományok jegyében

2020.10.23. 07:10

Őszi szünet előtti mókázás a Comeniusban

Ijesztő és vicces jelmezekkel, boszorkányos játékokkal, szabadulószobás programmal zajlott a halloween nap az őszi szünet előtti utolsó napon egy fehérvári iskolában. A diákok a kelta gyökerek szerinti feladatokat kaptak az ünnepkör alkalmából.

S. Töttő Rita

20201022 Székesfehérvár, Comenius, haloween, játékok, iskola. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei HÍrlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Táncházzal, titkosírással, testfestéssel és egyéb kelta gyökereket felelevenítő érdekes feladatokkal tartották meg a halloween-t a diákoknak a fehérvári Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskolában. Az őszi szünet előtti utolsó napon volt minden, ami ehhez az ünnepkörhöz kapcsolható: beöltözés, csontvázfigura készítése fogpiszkálóból, tökpukkasztás – lufik segítségével, halloween teke és persze boszorkány szlalom is.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

- Az óvodásoknak, illetve az alsó- és felső tagozatosoknak, valamint a gimnazistáknak is igyekszünk minden évben olyan programot kitalálni így az őszi szünet előtti napon, ami élmény számukra. A diákok életkorához igazított feladatokkal, játékos ismeretbővítéssel és kalandos feladatokkal készültek tanárok és diákok egyaránt – mondta el a Fejér Megyei Hírlapnak Witzl Balázs, igazgatóhelyettes. A felső tagozaton napközben ünnepeltek a diákok, hogy délután kistestvéreiknek élményeiket mesélve az óvodai és alsós programokon is részt tudjanak venni, míg a gimnáziumi tagozat a tanulás után este kezdte meg az izgalmas programot – szabadulószobás játékot játszottak – és éjszakába nyúlóan folytatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában