maradt pár nyitott kérdés

2020.10.25. 21:01

Női karrier napot rendeztek Sárbogárdon

Női karrier nap helyszíne volt szombaton délelőtt a József Attila Művelődési Központ előtti placc, s kicsit a belső tér is.

Majer Tamás

A karriernapra érkezők vásárolhattak savanyúságokat, virágokat, ékszereket, dísztárgyakat

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Sárbogárdi Család és KarrierPont rendezvénye kicsike piacra hasonlított. A piac persze pöpec dolog: vásárolhattak az érkezők savanyúságokat, virágokat, ékszereket, dísztárgyakat. A tömeg miatt sem lehetett panasz, ami ezekben az időkben, valljuk be, lényeges. A helyszínen több szervezővel is sikerült szóba elegyednünk, igaz, csak egyikőjük árulta el a nevét: – A művelődési házon belül van egy robotikabemutató, azt tudnák megnézni az emberek, nagyon érdekes – fogalmazott Fehér Mónika szakmai megvalósító.

– A Sárbogárdi járásból érkeztek kézműves hölgyek, akik a termékeiket itt bemutatják.

A főállásuk mellett foglalkoznak még ezekkel a kis különleges dolgokkal – mondta el egy másik szervező hölgy.

Arra a kérdésünkre, mitől válik karriernappá az esemény, Fehér Mónika felelt: – Attól, szerintem, hogy ezek a nők igazából saját maguktól kezdték el ezeket készíteni, szívüket-lelküket beleteszik. Nekik ez már nemcsak a hobbijuk, hanem a szakmájuk is valamilyen szinten, ők ebből is szeretnének, gondolom, megélni – mondta.

A karriernapra érkezők vásárolhattak savanyúságokat, virágokat, ékszereket, dísztárgyakat
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A fehérvári Titkok Háza Tudományos Élményközpontból érkező, valóban érdekes interaktív kiállítást Borján Péter mutatta be.

– Azt látjuk a trendekből, hogy ma már szinte bárhova is megy az ember dolgozni, találkozik valamiféle robotikai eszközzel. Mi itt rajzolunk, 3D-nyomtatunk, lézergravírozunk. Minden képalkotó rendszer, amit ide elhoztunk, alkalmas kis szériás dolgok – névjegykártyák, ajándéktárgyak, gravírozás – munkahelyi környezetben való elkészítésére – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában