Ezek a mai fiatalok

2020.10.13. 07:25

Mobiltelefonos közösségi játék indult Fehérváron

„A bezzeg az én időmben” frázishoz hasonszőrű véleményformálás, hogy a mai fiatalokat csak az okostelefonjuk érdekli.

Majer Tamás

Az első nap „hőstette” egy fénykép elkészítése volt az „I love Székesfehérvár” felirattal

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Hogy ez valóban így van-e, más lapra tartozik, az azonban bizonyos, hogy roppantul elterjedt ez a masina. A kezünkben lévő internet végtelen információáradatában meg kell tanulni válogatni. Ez is olyan közhely. Ahogy az is, hogy az okostelefonon át elérhetők azok a fiatalok is, akik máshogy nem. No, úgy tűnik, ezt a közhelyet szeretné kiaknázni a hétfőn elindult „Fehérvár Hero” nevű okostelefonos, internetes közösségi játék, ami egy mobilalkalmazás. Akik letöltik és csatlakoznak hozzá, naponta kapnak majd egy Székesfehérvárhoz kapcsolódó kihívást, amely elvégzését egy fotóval, bejegyzéssel igazolhatják. A leírás szerint nem is feladatok, hanem hőstettek e kihívások. Teljesítésük révén válhatnak a résztvevők Fehérvár hőseivé.

Az első nap „hőstette” egy fénykép elkészítése volt a Jávor Ottó téren lévő „I love Székesfehérvár” felirattal. Volt egy hétvégi, bemelegítő „hőstett” is, akkor egy fa társaságában kellett fotózkodni.

Az első nap „hőstette” egy fénykép elkészítése volt az „I love Székesfehérvár” felirattal
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Az applikáció kortól és nemtől függetlenül kínál szórakozást a székesfehérváriaknak. A napi kihívásokat teljesítők nemcsak egy jókedvű közösség tagjai lehetnek, de a feladatok teljesítésével megtapasztalhatják az önkéntesség jó érzését, felfedezhetik Székesfehérvár számukra eddig ismeretlen helyszíneit és eljuthatnak olyan eseményekre, amelyeken élőben is találkozhatnak a játékban szerzett új ismerősökkel – olvasható Székesfehérvár városának közösségi oldalán.

Hogy lesz-e valóban hőstettre való felhívás, az a későbbiekben kiderül. Ha „csak” azt eléri a mobilalkalmazás, hogy a játékos kedvű fehérváriak új ismereteket szereznek, új helyeket térképeznek fel a városban, már az is kész siker.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában