Egyszerre látható a tűzoltóság múltja és jelene

2020.10.17. 07:45

Másfél évszázad után is tűzbe mennek értünk

Régi tűzoltószekérrel és modern, új típusú járművekkel is találkozhatnak a katasztrófavédelmi kirendeltség kiállításán, amely egész hétvégén megtekinthető a belvárosban.

Héjj Vivien

Viza Attila és Sallai László nyitotta meg a Városház téri kiállítást

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Statikus kiállítással várják az érdeklődőket a székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség munkatársai október 16. és 18. között a Városház téren.

– A tűzoltó-társadalom nagy várakozással készült a 2020-as évre, hiszen idén 150 éves a szervezett magyar tűzoltóság. A tervek között bemutatók, felvonulások is szerepeltek, de a járvány miatt most egy statikus kiállítással szeretnénk a történelmi belvárosban, egy méltó helyen megemlékezni azokról, akik már másfél évszázada folyamatosan a magyar emberek védelmében dolgoztak és dolgoznak a mai napig – mesélt a kiállítás apropójáról Sallai László tűzoltó alezredes.

Viza Attila és Sallai László nyitotta meg a Városház téri kiállítást
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A cél, hogy a kiállított régi típusú tűzoltószekerekkel érzékeltessék a múltat, illetve a délutánok során minden órában egy-egy új típusú járművet is kiállítanak a Városház téren. Szeretnék a lakosság számára megmutatni, hogy a tűzoltók nemcsak a káreseteknél bizonyítanak, hanem a város társadalmi életében is fontos szerepük van.

Viza Attila önkormányzati képviselő az esemény megnyitóján hangsúlyozta, egy nagyvárosban kimondottan fontos a tűzoltóság munkája, ezen belül is nagy hangsúlyt kell fektetni a tűzmegelőzésre, a tűzbiztonságra.

Az Országalmánál kiállítással, hasznos tűzoltósági kiadványokkal és képkeretes fotózkodási lehetőséggel várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában