a gyermekosztálynak gyűjtünk vele

2020.10.13. 07:05

Kupaktanács – Fehérváron is van már szív alakú kupakgyűjtő

Kupakokért dobog Fehérvár új szíve! Ahogy már korábban is olvashattak róla, a királyok városában is van már szív alakú kupakgyűjtő.

Majer Tamás

A szívbe csak és kizárólag kupakokat dobjanak!

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A keresztségben a Fehérvár Szíve fantázianevet kapott kupakgyűjtő szív a Piac téri buszpályaudvar és a szomszédos, a Mátyás király körút mentén elterülő soküzletes bevásárlóközpont közötti területen található..

A Fidelitas székesfehérvári helyi szervezete által kezdeményezett kupakgyűjtés célja a természetvédelem és a jótékonykodás egybekapcsolása, hiszen a kupakok beváltásából időről időre befolyó összeget mindenkor a megyei kórház gyermekosztálya kapja majd meg.

A szívbe csak és kizárólag kupakokat dobjanak!
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Hosszú és nehéz út áll mögöttünk, az eredmény itt látható mögöttem. Nem egyedülálló, más településeken is található hasonló, de végre városunkban is megjelent egy kupakgyűjtő szív. A helyszín, a támogatók hosszú sora is bizonyítja, hogy olyan adósságot törlesztünk, amely jótékony céljával és közösségkovácsoló szerepével új színfoltja szeretett városunknak – fogalmazott a Fehérvár Szíve átadóján Horváth András, a Fidelitas városi elnöke. – A kupakgyűjtő Székesfehérvár szívében lett felállítva, köszönhetően annak a rengeteg szavazónak, akik a közösségimédia-felületünkön kattintással járultak hozzá a legideálisabb helyszín kiválasztásához. Célunk, hogy ezzel a projekttel a székesfehérváriak közösen, együtt tehessenek a beteg gyermekekért. Egy kis gesztussal nemcsak környezetünket óvjuk és védjük, de valóban jót és helyesen cselekszünk. A Fehérvár Szíve ezért kettős szereppel bír: azok, akik otthonaikban összegyűjtik a feleslegessé vált műanyag kupakokat, majd elhozzák ide, megteszik az első lépést a természetvédelem felé úgy, hogy ezzel jótékonykodnak is. Biztatunk ezúton mindenkit, hogy védjük környezetünket, és tegyünk meg mindent azért, hogy gyermekeink is tiszta, szép és ápolt Székesfehérváron nőhessenek fel, mutassunk példát egymásnak, és szelektíven gyűjtsük az általunk felhalmozódó hulladékot – folytatta az elnök.

– Nagyon fontos környezetvédelmi cél, amit a fiatalok megfogalmaztak, és meg is valósítanak. Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy segítsünk nekik, hogy ezeket a kupakokat össze tudják gyűjteni. Külön köszönöm, hogy remek kedvezményezettet találtak: a Szent György Kórház általában is az, de a kórház gyermekosztálya különösen közel áll a szívünkhöz – mondta az átadón Cser-Palkovics András polgármester

Az azóta eltelt időszakban máris több száz kupak került be a gyűjtőedénybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában