szelektív

2020.10.13. 07:10

Könnyedén és külön lehet gyűjteni Bakonykútiban a szemetet

Véget ért a további szemetet generáló zsákos szelektív hulladékgyűjtés a kistelepülésen. A mögöttünk álló héten kiosztották a színes fülű kukákat.

Palocsai Jenő

Fotó: Illusztráció: Elekes Gergő / Feol.hu

A Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás által megnyert uniós és kormányzati támogatású pályázat keretében lehetőség nyílott arra, hogy a közszolgáltatók be tudják vezetni az úgynevezett „kétkukás” rendszert. Ez azt jelenti, hogy a lakosságnak már nem kell zsákban kihelyezni a szelektíven gyűjtött hulladékot, hanem minden szerződéssel rendelkező háztartás egy külön erre a célra, térítésmentesen átadott gyűjtőedény kap. El is kezdődött az elmúlt napokban gyűjtőedények kiosztása azokon a településeken, ahol az önkormányzat vállalta a kiosztással járó adminisztratív, szerelési, illetve tárolási feladatokat.

Marics József, polgármester kérdésünkre elmondta: – Bakonykútiban október 8-án délelőtt kezdődött a kiosztás: 87 jogosult háztartás kapta meg az új edényeket, amiket mostantól minden második héten ürít majd a szolgáltató.

A vezetőtől megtudtuk, hogy a Magyar falu programnak köszönhetően hamarosan megkezdődik egy 30 millió forintos beruházás, mely során megújul a polgármesteri hivatal épülete, benne az orvosi rendelő és létesül egy új védőnői szoba is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában