nagy hiányt pótolnak

2020.10.29. 07:05

Kicsik otthona, avagy bölcsődék épülnek Újváros környékén

A baracsi bölcsőde építéséről már beszámoltunk, mostani információnk arról szól, hogy Dunaújváros környékén Mezőfalva, Nagyvenyim és Kisapostag is új bölcsődével gyarapodik.

V. Varga József

A mezőfalvai bölcsőde látványterve

Fotó: önkormányzat

Amint Márok Csaba polgármestertől megtudtuk: Mezőfalva még a múlt évben pályázott bölcsődefejlesztésre, ami hatalmas segítség a helyi fiatal házaspároknak. A nagyközség két csoportszobás bölcsődével gazdagodik, megvalósítását a kormány 297 millió forinttal támogatja. A tervek szerint a 452 négyzetméter hasznos alapterületű intézmény kivitelezési munkálatai az idén, év végén megkezdődhetnek.

Nagyvenyimben az iskola és az óvoda felújítását követően az önkormányzat folytatódó gyermekintézmény-projektje a tornaszoba és az új bölcsőde építését tartalmazta. A két csoportszobás bölcsőde 420 négyzetméter hasznos alapterületű, tulajdonképpen három részből, az utcafronttal párhuzamos szociális épületrészből, és ettől hátrafelé a két önálló szárnyban elhelyezkedő csoportszobákból, a leghátsó traktusban pedig a mosodai részből áll. Az önkormányzat 224 millió forint pályázati támogatásból valósítja meg a település régi álmát – mondta el lapunknak Vargáné Kaiser Katalin polgármester. A beruházás befejezése idén december végére várható.

A mezőfalvai bölcsőde látványterve
Fotó: önkormányzat

Kisapostagon saját forrásból (mintegy 40 millió forint) épült meg az aprónép otthona, egy régi épületet alakítottak át kétcsoportos minibölcsődévé. Nagy Attila polgármestertől úgy tudjuk: az őszi szünet után már a falu új bölcsődéjében fogadhatják a gondozók a kicsiket. Az önkormányzat a Magyar falu programban 4,8 millió forintot nyert játszótér-felújításra, az összegből a Kossuth utcai játszótér felújítása várhatóan még az idén elkészül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában