318,2 millióból

2020.10.18. 07:10

Bölcsőde épül Baracson

Az önkormányzat a terület- és településfejlesztési operatív program pályázatán 318,2 millió forint támogatást nyert bölcsőde építésére.

V. Varga József

A baracsi, két csoportszobát magában foglaló bölcsőde látványterve

Fotó: Látványterv: Önkormányzat

A nyertes pályázatot követően az események ugyancsak felpörögtek: – A közbeszerzési eljárást követően a kivitelezési munkák október elején meg is kezdődtek – tudtuk meg Várai Róbert polgármestertől.

A fejlesztés nyomán két csoportszobás új bölcsőde épül a településen, az épületben huszonhat kisgyermek elhelyezésére lesz lehetőség.

A baracsi, két csoportszobát magában foglaló bölcsőde látványterve
Fotó: Látványterv: Önkormányzat

Jut forrás az eszközbeszerzésre (bútorok és egyéb berendezési tárgyak, informatikai eszközök), játszóudvart is kialakítanak (a gyerekek a csoportszobákból fedett teraszon keresztül jutnak el a füvesített udvarra). Babakocsi- és kerékpártárolót létesítenek, parkolókat (köztük akadálymentes parkolót) alakítanak ki, a szülők nagy örömére.

Az épület teljes alapterülete hatszázharminc négyzetméter lesz, melyből a bölcsőde ötszázhetven, a védőnői rendelő hatvan négyzetmétert foglal majd el. A védőnői rendelő önkormányzati finanszírozással valósul meg – tette hozzá a faluvezető.

Az új bölcsőde várhatóan 2021 októberében készül el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában