a bútorokra szükség volt és lesz is

2020.10.15. 15:45

A régi helyett újat! – Iskolabútorokat kaptak a kálozi diákok

Itt nyikorog, ott zörög. Szét nem esik, de kevésbé használható már. Mi az? Régi kálozi iskolabútor!

Szanyi-Nagy Judit

Évek óta érett már a kálozi iskolabútorok cseréje, amely a fenntartó tankerületi központ segítségével valósult meg

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ezek az eszközök most már a raktárban néznek egy szebb jövő felé, hiszen a fenntartó tankerületi központ jóvoltából új iskolabútorzat érkezett a Kálozi Szent István Általános Iskolába.

– Az általunk angol tanteremnek hívott helyiségbe – amely nem egy nyelvi labor – érkezett 15 asztal és 30 szék, emellett az ebédlőben 40 darab széket és az egyik alsós tanteremben 3 darab szekrényt is el tudtunk helyezni. Részben a legrégebbi bútorainkat cseréltük le, de maradt még a többéves, évtizedes példányokból – értesültünk Kőszeginé Rudniczai Brigitta igazgatóhelyettestől.

A folytatást tekintve az intézményben a szekrényeket szemelték ki maguknak, azok között ugyanis 70-es, 80-as évekbeli darabok is megbújnak az épületben. Ezeknek az áthelyezése természetesen a tankerület gazdasági helyzetétől is függ, hiszen az igényfelmérést követően mindig a legszükségesebb berendezéseket cserélték, cserélik ki az iskolában. Így történt ez most is.

Évek óta érett már a kálozi iskolabútorok cseréje, amely a fenntartó tankerületi központ segítségével valósult meg
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Azért akadtak olyan asztalok is, amelyek kevésbé voltak viseltesek, mint társaik: azokat is újakra váltották, s végül nem a raktárba, hanem egy másik terembe költöztették. Vagyis még az épületen belül is logisztikáztak az ott dolgozók, ahol csak lehetett!

A kálozi iskolában 191 gyermek 11 osztályban veszi igénybe nap mint nap ezeket a bútorokat – érthető, hogy az eszközöket olykor-olykor cserélni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában