Dobozba zárt finomságok

2020.10.07. 07:00

A Fejér menü olvasóink javaslatai és szavazatai alapján állt össze – Végül a Covid-team fogyasztotta el

Ahogy azt olvasóink minden bizonnyal tudják, a nyáron meghirdetett Fejér menü három fogását a móri Fogadó az Öreg Préshez étterem főzte meg. A dobozba zárt húsz adag finomságot a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház dolgozói fogyasztották el.

Borsányi Bea, Elekes Gergő

A dobozolt ételeket a kórház főigazgatója Möllmann Csabától vette át

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Tavasszal egymást érték a különböző felajánlások a kórházi, illetve a mentődolgozók részére. Az egészségügyi szakemberek azonban a koronavírus második hullámában legalább annyit tesznek értünk, mint az elsőben, ezért gondolt lapunk arra, hogy a Fejér menü elkészített fogásait részükre ajánlja fel. Ahogy azt korábban megírtuk, a tárkonyos csirkeraguleves, a vadas marha zsemlegombóccal, valamint a jenői kuglóf hármasa kapta a legtöbb szavazatot, így a kedden délelőtt megfőzött ételsor került azokba a dobozokba, amelyeket Bucsi László, a kórház főigazgatója vett át. Tőle tudtuk meg, hogy a menüt a Covid-19 team tagjai fogyaszthatják el.

A dobozolt ételeket a kórház főigazgatója Möllmann Csabától vette át
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ennek a csapatnak a dolga, hogy napi szintű döntéseket hozzon a vírushelyzetnek megfelelően többek között arról, mely osztályokat kell lezárni, melyeket lehet újranyitni, illetve milyen átszervezés szükséges a kórházon belül. Az is előfordul, hogy az osztályvezetőkből, kórházi vezetésből, valamint gazdasági és egyéb szakemberekből álló csapat tagjai a megnövekedett feladatok miatt még hétvégén is kénytelenek összeülni. Legutóbb például arra kellett felkészülniük, hogy orvosaik közül néhányat átvezényelnek az egyik fővárosi kórházba. A főigazgató tehát mintegy köszönetképpen gondolt rájuk, amikor szóba került a felajánlott ebéd.

A szuvidált marhaszeletek a vadasba kerültek
Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

És ha már szó esett a győztes ételsorról, annyit azért áruljunk még el, hogy a má­sodik helyen a szavazás alapján a tyúkhúsleves cérna­metélttel vagy grízgombóccal, rántott csirkecomb vagy -mell vegyes körettel, ubor­ka- vagy fejes salátával, illetve rétes (túrós, meggyes-­mákos, káposztás) menüsor végzett.

A harmadik legtöbb sza­vazatot pedig a húsleves csirke- vagy disznóhúsból, grilltál (húsok vegyesen, kolbász, gomba, cukkini, hagyma) héjában sült burgonyával, valamint somlói galuska menüsor kapta.

Így készült a Fejér menü:

Előzmények:

https://www.feol.hu/fejermenu2020/

https://www.feol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/hagyomany-kinezetben-izeken-izekben-fogado-az-oreg-preshez-4320733/

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/eloallt-a-nagy-menu-4302590/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában