Sütivásár

2020.10.28. 14:00

A bakonyi szív „hallható” dobbanása – Fehérvárcsurgón is Grétiért gyűjtöttek

A Mecséren élő beteg kislányért több, szomszédos bakonyi település is igyekszik mindent elkövetni. A sütizés nagy sikerrel zárult, így nem volt hiábavaló a fáradozás.

Palocsai Jenő

Gréti derekasan küzd a leukémia ellen, s ebben a harcban sokan segítik őt Fotó: család

Egy 12 éves leukémiás kislány életkörülményeit igyekeznek támogatni magánszemélyek, cégek, vállalkozások, helyi politikusok. Tény: minden alkalommal lelkes szervezők állnak a háttérben.

Az egyik szervezőt, Szabó Orsolyát arról kérdeztük, miért és hogyan láttak neki a „feladatnak”. A hölgy elmondta: – Több helyen is olvashattuk, hogy környékbeli községekben és városokban már nagyban zajlik a gyűjtés Gréta javára. Azt gondoltuk, nekünk is meg kell próbálnunk egy ilyen akciót, hiszen korábban már kétszer sikerült. Tavaly a csókakői Lénának, a kutyatámadást szenvedett kislánynak gyűjtöttünk, de tudtunk segíteni a Fehérvárcsurgón élő Hannának is, akinek érdekében szintén megmozdult az egész falu.

Megtudtuk, a Keresztszegi Edittel és Torma Barbarával kiegészült csapat egy hete kezdte meg a szervezést. Bodajk és Fehérvárcsurgó lakosait arra kérték, mutassák meg, hogy ismét képesek együttes erővel segíteni.

Az eseménynek volt egy különleges vendége is. Szabó Orsolya elmondta: – A hideg ellenére Hannácska is kilátogatott, nagy örömünkre vidám, mosolygós arccal falatozott a süteményekből, és természetesen ők is adakoztak, mert ebben a helyzetben minden segítség jól jön.

Az édességek mellett számtalan tombolafelajánlás is érkezett. A süteményből 415 ezer forint jött össze, amely összeget azóta már átadtak a családnak a Fehérvárcsurgói Sportegyesület felajánlásával együtt.

Kapcsolódó cikk:

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/csodalatos-folyamat-indult-meg-gretiert-felbolydult-mor-es-kornyeke-4380613/[/embed]

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/egy-tizenket-eves-kislanyert-fognak-ossze-falvak-varosok-emberek-4343152/[/embed]

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/osszefogtak-a-balinkai-gretiert-4349878/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában