cél a diákok olvasóvá, gondolkodóvá nevelése

2020.09.30. 07:10

Tündéri boszorkányok – Írónő és grafikus vendégeskedett a soponyai iskolában

A Zichy János Általános Iskola számára az egyik legfontosabb, legnemesebb cél a diákok olvasóvá, gondolkodóvá nevelése. A minap kedves vendégeket fogadtak: Bosnyák Viktória írónő és Dudás Győző grafikus, illusztrátor tartott előadást.

Hollósi Lászlóné Anikó

Bosnyák Viktória és Dudás Győző a soponyai iskolában vendégeskedett

Fotó: HLA

Az írónő humorosan, tréfás módon adja át a tananyagokat a gyerekeknek, így az, a tapasztalatok alapján sokkal használhatóbb. A soponyai elsősökkel tanítónőjük, Gécziné Lippai Erzsébet ismerteti meg évről évre a szerző Rém jó könyvsorozatát. A könyvek nagycsoportos óvodások, elsősök számára íródtak azzal a céllal, hogy pozitív élmény legyen számukra a „minta”, később a valódi olvasás.

Az elsős tanítónőknek sokat segíthet ez a sorozat, hiszen az első naptól kezdve használható, fejlesztheti a gyerekek szókincsét, kézműveskedhetnek általa, a drámapedagógiai játékokba bevonhatják a lassabban haladókat, a szorongókat és a kommunikációs nehézségekkel küzdőket. A már olvasni tudó gyerekek számára is igazi élményt jelentenek a sorozat további kötetei.

Bosnyák Viktória és Dudás Győző a soponyai iskolában vendégeskedett
Fotó: HLA

A negyedik és ötödik osztályos gyerekek nagy kedvencei voltak A sirály a király?, valamint a Tündérboszorkány című könyvek. Az utóbbi könyvből a digitális oktatás folyamán remek lapbookokat terveztek a diákok. A kötetet szinte együtt olvasták a szülőkkel. A pedagógusok csak ámultak, hogy mennyire ötletes, színes munkák születtek, csupa kreatív feladattal, ajánlással. A könyv elérte a hatását, lányok és fiúk egyaránt szívesen forgatták.

A nebulók kíváncsian várják az írónő új könyvét, amelyből Körtemájer-Sercli Pál kapitány segítségével megtanulhatják a tanórát digitálisan és analóg módon is. Rengeteg rajz, számos bolondos képregény és meglepő fordulatok színesítik a kötetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában