Vasárnapi nyomozás

2020.09.22. 07:10

Töretlen az iszkai családi piknik népszerűsége

A gyerekeknek a grófi csemeték „elveszett” játékait kellett megkeresniük, a szüleik pedig a vasárnapi „gyilkosság” tettese után nyomoztak.

B. Kiss László

Készülnek a fűfejek, amelyek nem csak percnyi játékot jelentenek

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Mindez pedig történt az iszkai iskolai alapítvány hétvégén tartott családi piknikjén, amelyet az intézménynek otthont adó Pappenheim-kastély parkjában tartottak. Az alapítvány negyedszer rendezett ilyen kockás plédes, fűben ülős összejövetelt, melyre – mint azt Horváth Zsuzsa, a civil szervezet kuratóriumának elnöke elmondta – idén is szép számmal érkeztek családok. A programban egyébként szerepelt még fűfejkészítés is. Ehhez nem kellett más, mint fűrészpor, egy ócska nejlonharisnya meg fűmag, a kizöldellő művekről pedig várja a fényképeket az alapítvány.

Készülnek a fűfejek, amelyek nem csak percnyi játékot jelentenek
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A jó hangulatú piknik – a hagyományoknak megfelelően – a Helyi Banda nevű népzenei formáció moldvai táncházával végződött.

Az iszkaszentgyörgyi iskolai alapítvány tavaly zárta le egy 20 millió forintos, nyertes pályázatban vállaltak végrehajtását, s jelenleg csendesebb időszakot él – mondta el érdeklődésünkre a kuratórium elnöke, akinek úgy tűnik: mostanság kevesebb a pályázati lehetőség. Egyet azért benyújtottak, ami – ha elnyerik – lehetőséget jelent majd például az ön- vagy éppen a helyismeret elmélyítésére diáknak, tanárnak és szülőnek egyaránt. A megritkult pályázatok pótlására szeretnének támogatókat találni, s bíznak abban, hogy ebben partnerre lelnek a településen működő vállalkozások között – sorolta Horváth Zsuzsa. Az alapítvány – két évnyi kényszerű szünet után – az idén már ismét fogadhatott – úgynevezett – egyszázalékos felajánlásokat. A befolyt összeg szolgált fedezetül például legutóbb is arra, hogy papírtörlőtartókat vásároljanak a mosdókba – tudtuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában