új épület épül

2020.09.14. 10:30

Milliárdos fejlesztés a fehérvári kórházban

Miközben elérkezett a koronavírus járvány második hulláma, korszakos jelentőségű beruházások, fejlesztések zajlanak, illetve indulnak a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban.

B. Kiss László

Egy épület, mégis: mintha kettő lenne Fotó: FMH-Illusztráció

Fotó: FMH-Illusztráció

Pár napja kérdezték meg arról, hogy vállalná-e a továbbiakban is a Szent György kórház vezetését, s mivel a korábbi főigazgató jövője biztosítottnak látszik, nyugodt lelkiismerettel nézhet szembe továbbra is a rá váró kihívásokkal. Fenn kell tartani a normális betegápolást, mégpedig úgy, hogy közben itt van a koronavírus járvány újabb hulláma. És közben dolgozni kell a kórház fejlesztését szolgáló nagyszabású projekteken, beruházásokon – fogalmazott Bucsi László, az intézmény megbízott főigazgatója, azon a hétfő reggeli sajtótájékoztatón, melyet Vargha Tamás államtitkárral, országgyűlési képviselővel és Cser-Palkovics András polgármesterrel közösen tartottak.

A tájékoztatón elhangzott, hogy egy új parkoló átadásával megkezdődött a Modern Városok Program részét képező fejlesztés, aminek összértéke csaknem 14 milliárd forintot tesz ki, és legjelentősebb elemét az az új épület jelenti majd, ahová a pulmonológia, az infektológia és az onkológia költözik majd át a jelenlegi helyéről. De ezen túl más, a kórházat érintő fejlesztések is történnek.

Bucsi László szólt arról, hogy heteken belül átadják a családbarát szülészetet, s azt követően kezdődik az egy napos sebészet kialakítása 3 műtővel. Ehhez 36 millió forint állami támogatást kaptak, amelyet – a megye vállalkozóinak önzetlen adományai révén – sikerült megfejelni további 40 millióval. Több száz millió forint értékben szerez be az intézmény továbbá eszközöket annak a skill labornak a berendezéséhez, amelynek révén az orvosok és a szakápolók nem a betegágy mellett, a pácienseken tanulják meg az orvoslást, hanem például olyan próbababákon, amelyeket akár operálni is lehet.

A megbízott főigazgató beszámolt arról is, hogy a koronajárvány vírus miatt mintegy egymilliárd forint többlet költsége keletkezett a kórháznak, melyet azonban lényegében megtérített az intézménynek az állam. Így a Szent György kórház stabil működése biztosított.

Olvasd el ezt is!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában