a sajátjai között

2020.09.18. 12:00

Ragyogó, mint a gyémánt – Sipos Vilmos Fehérváron vehette át hatvanéves diplomáját

Az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Mérnök Klubjának összejövetelén vehette át gyémántdiplomáját Sipos Vilmos.

Majer Tamás

Sipos Vilmos úgy döntött, Székesfehérváron veszi át gyémántdiplomáját

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Sipos Vilmos 1936-ban született Zámolyon. 1960-ban szerzett villamosmérnöki diplomát. Saját kérése volt, hogy „sajátjai”, vagyis családja és klubtársai körében vehesse át a díszes oklevelet. Így esett, hogy a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Kara által kiállított gyémántdiplomát Székesfehérváron kapta kézbe, a kar dékánja nevében Szepes András klubvezető adta át a részére.

A köszöntések után Sipos Vilmos felesége, Erzsébet kezét fogva, szorítva mondta el rövid beszédét. Szólt családjáról, három gyermekéről, akik mindannyian révbe értek, családosok. Vilmos és neje így nemcsak szülők, de nagyszülők és dédszülők is. Sipos Vilmos úgy fogalmazott, hogy a gyémántdiploma maga nem érdem, inkább állapot, ám a diploma megszerzése bizony érdem.

Sipos Vilmos úgy döntött, Székesfehérváron veszi át gyémántdiplomáját
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Elmondta, mindig sokat adott a tanulásra, gyermekei­nek is ezt a szemléletet adta tovább, sikerrel. Sipos Vilmosról klubtársai elmondták, nem szakbarbár, rengeteg irodalmi és történelmi felolvasást, elő­adást adott nekik, csillagászati és elektronikai ismereteiket is gyarapította. Kirándulásokat is szervezett. Egyikük úgy fogalmazott, hogy Sipos Vilmos valósággal „jolly joker”.

Székesfehérvár városát a polgármester, Cser-Palkovics András polgármester képviselte az ünnepségen. – Ünnep ez a mai nap, több okból is. Az egyik az, hogy együtt lehetünk újra. Valljuk be, az elmúlt hónapok nem feltétlenül erről szóltak, márpedig az ember, hitem szerint, társas lény, szeret közösséghez tartozni – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában