Külön intézményként működnek

2020.09.01. 07:10

Önálló művészeti iskola is létrejött keddtől, abai székhellyel

A kisvárosban három oktatási intézmény van: a gimnázium, az általános iskola (amely két épületben működik a Szent István téren és a Béke téren) és a művészeti iskola. Ez a szervezeti rend változik meg szeptember 1-jétől.

Korondy Tamás

Az abai művészeti iskola székhely lett Fotó: önkormányzat

A három iskola augusztus 31-ig egy intézményként működött, amiben három tagintézmény van. A művészeti iskolát összevonják a dégi hasonló intézménnyel, s a dégi és az abai művészeti iskolából lesz egy új, önálló intézmény, abai székhellyel. Mivel új intézmény jön létre, annak vezetőt kell választani – tudta meg lapunk.

Az abai művészeti iskola székhely lett Fotó: önkormányzat

A székesfehérvári tankerület igazgatója, Török Szabolcs és két helyettese még július 30-án látogatott Abára, hogy az önkormányzati vezetéssel találkozzon. Az egyeztetésen a tankerület vezetője az önkormányzat véleményét kérte Tömör Zsuzsa eddigi tag­intézmény-vezető munkájáról, akik támogatták, ha őt nevezik ki az új intézmény élére. A tankerület munkatársai és az önkormányzat tagjai meg­állapodtak abban, hogy utóbbi a gimnázium elhanyagolt területét rendbe teszi, míg előbbi többek között pályázati forrásból felújítja majd a torna­öltözőket, s lecserélik a padlózatot a tornateremben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában