a kórház környékén

2020.09.05. 14:45

Matekozzunk: lesz az bizony kétszáz is! – Parkolóhelyeket adtak át Fehérváron

A Seregélyesi és a Kikindai utca találkozásánál megváltozott az élet: jobban kell figyelnie annak, aki errefelé közlekedik!

Szanyi-Nagy Judit

A helyszíni sajtótájékoztatón az is elhangzott: a terület még nem öltött végleges formát, oda fákat és füvet is telepítenek ősszel

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház környékén állandó problémát jelent a parkolóhelyek hiánya. Amint Törő Gábor országgyűlési képviselő egy ismerősére hivatkozva megfogalmazta, kétféle ember létezik: „aki beteg volt, és aki beteg lesz”, így érthető, hogy az intézmény környékén nagy a mozgás. Ráadásul személygépjárműből is egyre több található a háztartásokban. Mindezeket a problémákat figyelembe véve építtettek 156 darab új, ingyenesen használható parkolóhelyet a fentebb említett utcák találkozásánál, szeptember 7-i, hétfői „nyitással”.

A pénteki átadón Vargha Tamás államtitkár, országgyűlési képviselő elmondta: a parkoló a Modern Városok Program keretében épült meg, az első ütem részeként. A második ütemben – szintén e program keretében – a Hunyadi úti rendelőintézet mögött építenek parkolóhelyeket, szám szerint ötvenkettőt. Így több mint kétszáz hellyel bővül a parkolási lehetőségek száma, amely a jelenleg meglévő helyek 30 százalékát teszi ki – egészítette ki az adatokat Bucsi László, a kórház főigazgatója.

A helyszíni sajtótájékoztatón az is elhangzott: a terület még nem öltött végleges formát, oda fákat és füvet is telepítenek ősszel
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Cser-Palkovics András polgármester hozzátette: a parkosítást (közel 30 fa elültetése, füvesítés) augusztusban nem lehetett elvégezni, ezek a munkák őszre maradnak.

Mátrahalmi Tibor, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Kirendeltségének főigazgatója kiemelte: a terület állami tulajdon, s a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság vagyonkezelésében működik, ők pedig örömmel adták át azt az üzemeltető önkormányzatnak erre a célra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában