ivóvízellátás

2020.09.19. 14:45

Kellene a bakonykútiaknak egy hidroglóbusz

A falu ivóvízellátásának kérdése volt az egyik legfontosabb kérdés a település testületi ülésén.

Palocsai Jenő

Kormányzati segítséget vár Marics József

Fotó: önkormányzat

Marics József polgármester kérdésünkre elmondta: az egyik fontos pont a Településfejlesztési Koncepció, a Településszerkezeti Terv, illetve a Helyi Építési Szabályzat és Szabályozási Terv elfogadása volt. A döntés lényege, hogy meg kell őrizni a település jelenlegi arculatát, hangulatát.

Törő Gábor országgyűlési képviselő is hivatalos volt a péntek reggeli ülésre. Marics elmondta: – Az országgyűlési képviselő segítségét kértük a vízhálózatunk ügyében. A DRV Zrt. szakmai javaslata alapján elkészítettük és elfogadtuk a fejlesztésekről szóló napirendet, de a vízhálózatra csak olyan forrást tudunk fordítani, amire van központi fedezet. Eddig erőnkön felül költöttünk a rendszerre, holott nem is vagyunk rajta a közösségi hálózaton.

Kormányzati segítséget vár Marics József
Fotó: önkormányzat

A falunak két, egyenként 2,5 köbméteres tartálya van, de a napi fogyasztás 20-30 köbméter és a nagyobb tároló már a tűzivíz-hálózat biztonsága miatt is fontos lenne. Egy hidroglóbusz felállítása 130 millió lenne, és ehhez kell a kormányzati segítség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában