osztatlan sikert aratott a rendezvény

2020.09.15. 07:20

Hengerelt a Filc a Fülesbagoly Tehetségkutató martonvásári állomásán

Nagyon erős mezőny gyűlt össze a Fülesbagoly Tehetségkutató martonvásári állomásán, ahol nagy meglepetésre egy beugró zenekar vitte el a pálmát és vele együtt az értékes nyereményeket.

Kecskés Zoltán

A Filc zúzott a legjobban a Fülesbagoly Tehetségkutató martonvásári döntőjében Fotó: Csányi Krisztina

Fotó: csanyi kriszta

Véget ért a Fülesbagoly Tehetségkutatók minisorozata. A budapestit a Zajnal, a debrecenit a Kontraszt nyerte. De vajon ki nyerte a szeptember 13-i, vasárnapi döntőt?

Országos könnyűzenei tehetségkutatónak adott otthont ismételten a város a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A szervezők a legmenőbb nyereményeket adták a díjazottaknak, míg a győztes produkció impozáns dotációban részesült amellett, hogy bejutott az október 10. és 11. között A38 hajón rendezendő Öröm a Zene nagydöntőjébe.

A Filc zúzott a legjobban a Fülesbagoly Tehetségkutató martonvásári döntőjében Fotó: Csányi Krisztina

Kisebb csoda történt a színpadon vasárnap, ugyanis egy olyan együttes varázsolt Martonvásáron, akikre előzetesen nem lehetett számítani. Legnagyobb meglepetésre a Filc nyerte a versenyt, akik a hangfelvételeik alapján még be sem kerültek a döntőbe, tehát már az előválogatón elvéreztek, de a koronavírus miatt kiesett zenekarok egyike helyett bejutottak a legjobb tízbe, így részt vehettek a döntőn. S ha már ez megtörtént, instrumentális, fúziós jazzmuzsikájukkal egyenesen levették a lábáról a szakmai zsűrit és beelőzték az Eszkimót, illetve Szigeti Julit is a versengésben. Ezzel megnyerték a Hangfoglaló program kétmillió forintos támogatását és a Hangszeresek Országos Szövetségének egymillió forintos hangszertámogatását is, valamint felléphetnek három fesztiválon, és sajtókampányt, rádiós jelenlétet, tévés zenélési lehetőséget is kaptak.

Az eseményt a koronavírus is némileg beárnyékolta, hiszen a járvány miatt közönség nem lehetett, de a produkciók megalapozták a jó hangulatot. A szervezők díjazták például a Fülesbagoly Tehetségkutatók legmókásabb zsűritagját is, aki Andrásik Remo lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában