Fontos, hogy tegyünk egymásért, gondoljunk a másikra

2020.09.01. 07:25

Kupakgyűjtőpont került Pákozdra is

Szív alakú gyűjtő­pontot adtak át a község központjában, ahová várják a kupakokat, amelyek révén lehetségessé válik a segítségnyújtás.

Tihanyi Tamás

Pákozd szívében állították fel a szív alakú gyűjtőhelyet Fotó: TT / FMH

Más településekhez hasonlóan többen felismerték a kupakgyűjtő pontok létesítésének jelentőségét Pákozdon is, hiszen mindig van olyan beteg vagy nélkülöző rászoruló, akin ilyen formában lehet segíteni. A kupakgyűjtő akció helyi elindítása Fazekas Tivadarné Lujzika és Hágen Andrea nevéhez fűződik, a „gyűjtőszív” megvalósítása a Mészöly család érdeme. A minapi avatáson Kardos Ádám polgármester beszélt.

Pákozd szívében állították fel a szív alakú gyűjtőhelyet Fotó: TT / FMH

– A lakosság számára egy falu és a lakosok sikere nem feltétlenül az önkormányzat eredményével mérhető. Hanem azzal is, miként, milyen hozzáállással szolgálja a közösséget. Így napjainkban ebben a rohanó, sokszor farkastörvényekkel bíró világban kötelességünk a társadalmi szerep- és felelősségvállalás. Azok a közösségek helyeznek nagy hangsúlyt és energiát ilyen kötelezettségekre, amelyek figyelembe veszik a társadalom, a közösség, az egyén érdekeit – jelentette ki a településvezető. Ami másoknak bizonyosan értéktelen, az egy beteg vagy kiszolgáltatott embertársunk számára még nagy segítség lehet. Ezt ismerték fel Pákozdon is, ahol a napokban újabb sebességre kapcsoltak a kupakgyűjtés dolgában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában