Koronavírus Fejérben

2020.09.16. 19:19

Ezeket az intézményeket érinti a koronavírus Fejér megyében

Napról-napra újabb és újabb intézményekről derül ki, hogy akár közvetlenül, akár a kontaktkutatások eredményeként érintettek a koronavírus-járványban.

feol.hu

Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

Összegyűjtöttük a koronavírus-fertőzés által eddig igazoltan vagy gyaníthatóan érintett intézmények listáját, amelyet folyamatosan frissítünk, ha új információk állnak rendelkezésünkre.

SZÉKESFEHÉRVÁR

Gorsium Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum

Az egyik osztály tanulói szerdától nem léphetnek be az iskolába, mivel osztályfőnökük tájékoztatása szerint egyik diáktársuk koronavírus-tesztje pozitív lett. Minderről az egyik gorsiumos diák értesítette a feol.hu-t. A középiskola vezetésétől a következő választ kaptuk érdeklődésünkre: a szerdai napot igazgatói javaslatra elővigyázatosságból kihagyta az osztály. Megkérték a megyei tisztifőorvos véleményét, aki úgy nyilatkozott: nem tartja indokoltnak az osztály karanténba helyezését. A diákok csütörtöktől mehetnek iskolába. Megtudtuk: az iskola épületét naponta ózonnal fertőtlenítik.

Vörösmarty Színház

A Vörösmarty Színház közleményben tájékoztatott arról, hogy társulatának egyik tagját sajnos a Covid vírus jelenlétével azonosították, miután a PCR tesztje pozitív lett, ezért elmarad Az ember tragédiája 2.0 ősbemutatója, valamint a szeptemberi műsorban meghirdetett összes előadás. A színház épületének fertőtlenítése már megtörtént.

Vasvári Pál Gimnázium

Egy teljes osztály, azaz 31 diák és 5 tanár került karanténba a székesfehérvári Vasvári Pál Gimnáziumból, miután az egyik végzős osztály egy tanulójának pozitív lett a koronavírus tesztje. Az érintett diák osztálytársaira a jelenleg érvényben lévő szabályok értelmében kéthetes karantén, illetve tesztelés vár. Ugyanez vonatkozik arra az öt pedagógusra is, akik a hatóság által vizsgált napon az osztályban tanítottak.

Árpád Szakképző Iskola és Kollégium

A Székesfehérvári SZC Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium egyik tanulójának pozitív lett a Covid-19 tesztje. A tanuló szeptember 3-ától már nem volt iskolában, közel egy hete otthonában tartózkodik, így az osztálytársaival is csak rövid időre érintkezett. A járványügyi előírásoknak megfelelően az érintett osztálynak jövő hét csütörtökig elrendelték a karantént, távoktatásukat megszervezték.

Jáky József Technikum

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum hivatalos közösségi oldalán adott hírt arról, hogy a Jáky József Technikumban is megjelent a koronavírus. Az érintett tanuló osztálytársai tehát szeptember 10-től házi karanténban, online oktatásban vesznek részt. Az osztályban tanító oktató kollégák közül 6 fő érintett. Szeptember 10-től szeptember 18-ig vagy a 2 negatív teszt eredményéig ők is házi karanténban lesznek.

Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény

Szeptember 8-án este kapott tájékoztatást a polgármester a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény vezetőjétől arról, hogy az egyik gondozási központban dolgozó kollégájuknál koronavírus jelenlétére utaló tünetek mutatkoztak. Az intézmény azonnal felvette a kapcsolatot a Nemzeti Népegészségügyi Központtal, amelynek eredményeként a Hosszúsétatéri Idősek Otthonának mintegy 40 lakója és 8 dolgozója, valamint a Zsolt Utcai Gondozási Központ 6 ellátottja és 9 dolgozója is járványügyi megfigyelés alá került.

Kodolányi János Gimnázium

A Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium egyik végzős diákjának pozitív lett a koronavírus-tesztje. Erről Csöngei Gabriella igazgatót szeptember 13-án délután értesítették. Elővigyázatosságból az érintett osztály 14-én nem ment iskolába. A székesfehérvári intézményvezető felvette a kapcsolatot a hatóságokkal, várják a szükséges utasításokat.

Kulcs

A kulcsi egészségház

Kulcs háziorvosa, Fenyvesi Béla egy koronavírus-fertőzöttel került kapcsolatba; a háziorvos jól van, de szeptember 21-éig nem dolgozik. Jobb Gyula polgármester elrendelte az egészségház rendkívüli fertőtlenítését. Amint megtudtuk: az orvosasszisztens dolgozik, a háziorvos helyettesítését adonyi kollégája, Glasshütter Csaba látja el.

Bicske

Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola

A Nemzeti Népegészségügyi Központ szeptember 9-én értesítette a bicskei Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskolát, hogy egy 5. évfolyamra járó diákjuk koronavírus-tesztje pozitív lett. Az osztályt azonnal elkülönítették, majd a szülőkkel való kapcsolatfelvételt követően a gyerekeket hazaküldték. Amint Bárányos József igazgató közzétette: jelen állás szerint amennyiben tünetmentesek, szeptember 14-én ismét látogathatják az iskolát. A pozitív tesztet mutató tanuló szeptember 3-án volt legutóbb iskolában, ekkor találkozott utoljára osztálytársaival. A diák mára már tünetmentes. Mivel a gyermek testvére nem jár az iskolába, ezért az alsó tagozaton (Prohászka út) zavartalanul folyik az oktatás.

Dunaújváros

A Dunaújvárosi Tankerületi Központ illetékességi területén az operatív törzs a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium három osztályában tantermen kívüli digitális munkarend elrendeléséről döntött szeptember 8-ától visszavonásig, egy osztályában pedig szeptember 14-étől visszavonásig.

Baracs

Baracson egy óvodáskorú gyermek családjában merült fel fertőzöttség gyanúja, a mintavétel eredményét várják. Amint Várai Róbert polgármestertől hétfőn megtudtuk: a Négy Vándor Óvoda jelenleg fele létszámmal működik, a szülőket megkérték, lehetőség szerint tartsák otthon gyermekeiket.

Pusztaszabolcs

Simonné Zsuffa Erzsébet polgármester közösségi odalán tette közzé rendkívüli közleményét, miszerint hétfőn reggel arról értesültek, hogy a pusztaszabolcsi Manóvár Óvoda és Bölcsőde egyik dolgozójának tesztje pozitív lett. A járási hivatal utasítása értelmében a gyermekintézmény minden dolgozója szeptember 15-étől járványügyi megfigyelés alá kerül, és minden gyermek otthon kell, hogy maradjon kéthetes karanténban. Az első nevelési nap szeptember 29.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában