veszélyes a 64-esen átkelni

2020.09.30. 07:15

Balatonbozsokon nincs egyetlen zebra sem

A zebrát mindkét oldalról kedves zebra­figurák is jelölik a főúton, ­Enying átkelési szakaszán, a Tinódi református iskolánál. A település balatonbozsoki városrészében viszont egyetlenegy gyalogátkelő sincs!

V. Varga József

Sok a busz, a teherautó a 64-es főúton, a tervek már elkészültek a bala- tonbozsoki zebra kialakítására. Pénz még nincs rá

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Panaszügyben kereste meg a Fejér Megyei Hírlapot olvasónk Balatonbozsokról, miszerint a városrészben nincs gyalogátkelőhely, s az átkelés nagyon veszélyes a 64-esen. Főként az óvodások és az iskolások vannak nagy veszélyben, sok a baleset is. Több önkormányzati ciklusban a polgármesterjelöltek mindig a zászlajukra tűzték a bozsoki „zebrahiányt”, de soha nem történt semmi előrelépés az ügyben. Mit tud tenni az önkormányzat, a közút, a rendőrség? – firtatta olvasónk.

Sok a busz, a teherautó a 64-es főúton, a tervek már elkészültek a balatonbozsoki zebra kialakítására. Pénz még nincs rá
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Amint Viplak Tibor polgármester lapunknak elmondta: nem új keletű a városrészben élők panasza, a tervek készen is vannak a gyalogátkelő létesítésére a bozsoki autóbusz-megállónál, de forrás eddig még nem jutott a kialakítására. Pályázatot nem írtak ki zebrákra, az önkormányzatnak meg nincs rá külön fedezete. A panaszügy kapcsán a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatát is megkerestük. Amint megérkeznek a válaszok, lapunk hasábjain visszatérünk a balatonbozsoki panaszügyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában