Igen mozgalmas tanórák

2020.09.25. 15:10

Az Európai Diáksport Nap idén sem maradhatott el

Szó szerint mozgalmas napjuk volt a „bugátosoknak” csütörtökön. Az egészségügyi oktatási intézmény már másodszor csatlakozott az Európai Diáksport Naphoz, melynek keretében a diákok izgalmas sportokat próbálhattak ki és érdekes előadásokon vehettek részt.

S. Töttő Rita

Az idei évben is csatlakozott a Bugát-technikum az Európai Diáksport Naphoz

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Magyar Diáksport Szövetség az idei évben is ösztönözte az iskolákat, hogy vegyenek részt az Európai Diáksport Napon. A rendezvényhez már második alkalommal csatlakozott is a Székesfehérvári SZC Bugát Pál Technikum, amely – ahogy az ország más részt vevő iskolái is – közösségi mozgásra, programokra, előadásokra hívta a diákokat. Több bugátos osztály a délelőtti tanórák keretein belül próbálhatott ki sportokat, vehettek részt előadásokon.

– 2015-ben tartották meg először az Európai Diáksport Napot, melynek célja, hogy országos szinten megmozgassa az általános és középiskolás diákokat, mindezt közösségi szinten, együtt – fogalmazott a Fejér Megyei Hírlapnak Motikáné Tóth Éva, a Bugát igazgatónője, hozzátéve, hogy a cél a közösségi szellem erősítése, az egészséges életmód és a mozgás népszerűsítése. – Már tavaly is részt vettünk ezen a programon, ami természetesen akkor sokkal nagyszabásúbb volt, hiszen más intézményekből érkező, meghívott résztvevőink is voltak. Az idei évben a járvány miatt erre sajnos nincs lehetőség, de kevesebb résztvevővel, csak bugátosokkal, most is megrendeztük ezt a programot – tette hozzá az igazgató.

Az idei évben is csatlakozott a Bugát-technikum az Európai Diáksport Naphoz
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A diákok ezúttal tollaslabdázhattak, kispályás focin rúghatták a bőrt, ultimate frizbivel játszhattak egy-egy órán. De volt röplabda, streetball, köredzés is, sőt, az egészség és a sport témakörében tartottak előadásokat a diákoknak. Szakemberek beszéltek a relaxációról, a szenior tornáról, a stretching­ről, egyszóval a mozgás olyan vetületeiről, amelyek az egészségneveléshez is kapcsolhatóak. Itt volt Punk Adrienn válogatott atléta, aki kettlebell saját testsúlyos edzést tartott a Bugát diákjainak. – A lényeg, hogy olyan közösségi rendezvényt szervezhettünk a gyerekeknek, amely az egészség és a mozgás szeretetéről szól – hangsúlyozta Motikáné.

Az időjárás most még kedvezett a sportnapnak, melyet az iskola külső területein igyekeztek megtartani a diákoknak. S ha minden jól megy, jövőre talán már ismét meghívhatják a programra a társintézmények tanulóit is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában