plakátkiállítás

2020.09.29. 14:30

A közlekedésbiztonság is kultúrával kezdődik

A Közlekedési Kultúra Napja keretein belül a Közlekedéstudományi Egyesület vándor-plakátkiállítást szervezett. Szolnok után második helyszínként Székesfehérváron, a Palotai Kapu téren nézhetők meg a hatalmas tablók.

Borsányi Bea

Jelenleg egy mikromort = 26 kilométer autózás

Fotó: Molnár Artúr

Hatodik esztendeje van napja a közlekedési kultúrának. Joggal: statisztikai adatok szerint a halálozási okok között az első helyen a szív- és érrendszeri megbetegedések állnak, de mindjárt a második helyen a közúti közlekedés található. 26 kilométer autózás egy mikromorttal növeli meg a halál valószínűségét. A mikromort egy viszonylag új mérőszám, amely a halál statisztikai valószínűségét határozza meg.

A közlekedés nagy, közös társasjáték, amiben szinte mindenki játszhat. Nem mindegy, hogy viselkednek a résztvevői, hangzott el a plakátkiállítás megnyitóján.
Fotó: Molnár Artúr

Ha a közlekedésben valaki kicsapongásokat enged meg magának, eltér a közlekedési normától, az általában nagyon súlyos következményekkel jár, és minden ilyen elfogadhatatlan, emelte ki Berta Tamás, a Közlekedéstudományi Egyesület Közlekedésbiztonsági Tagozatának társelnöke a plakátkiállítás megnyitóján. Hozzátette, ugyanakkor a közlekedés az életünk része, ami rengeteg pozitívumot és szépséget is hordoz.

Jelenleg egy mikromort = 26 kilométer autózás
Fotó: Molnár Artúr

A 4 állványzaton kiállított 16 óriásplakát témájának középpontjában a közlekedésbiztonság áll. Többek között megnézhető, hogyan alakul megyék szerint a közlekedésbiztonsági attitűd és tudás, vagy hogy elsőbbséget adnak-e az autósok a gyalogosoknak a zebrán?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában