Paripára, lánglovag!

2020.08.05. 07:05

Új tűzoltóautót vásároltak a boglári önkéntesek

A hétvégi lecsófesztiválon mutatta be új – részben közadakozásból vásárolt – tűzoltóautóját a Vértesboglári Önkéntes Tűzoltóegylet.

Majer Tamás

Az ifjúság belülről is megcsodálta a járgányt; többek közt a képünkön szereplő Zalán is Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor

Mint Botka József elnök és Szalók Róbert parancsnok lapunknak elmondta, az autó használt, 32 éves, Ausztriából szerezték be. Fecskendős, víztartálya háromezer literes. A honosítással járó papírmunka még hátravan, azután kap rendszámot.

Az ifjúság belülről is megcsodálta a járgányt; többek közt a képünkön szereplő Zalán is Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A lecsófesztivál látogatói megcsodálhatták a járgányt, néhány gyermeket alig lehetett kirobbantani a sofőrülésből; persze a tűzoltóautó eközben tapodtat sem mozdult. A helyi lánglovagok egyúttal valóban érzelmes búcsút vettek a régi, 14 éven át szolgált kocsitól, amely „nyugdíjba vonult”. A vértesbogláriak védelme alá saját településük mellett Bodmér tartozik, de ha kell, messzebb, Bicskére, Herceghalomra is vonulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában