Egy együtt töltött zenés, hangulatos délelőtt

2020.08.13. 08:00

Színes játékfesztivál Dunaújvárosban

Bár az időjárás reggel még elbizonytalanította az Útkeresés Segítő Szolgálat munkatársait, nem estek kétségbe, és a szemerkélő esőben felállították az intézmény udvarán a sátrakat, kipakolták a rendelkezésre álló szabadtéri játékokat, berendezték a kézművesstandokat, és megnyitották a kapukat az érdeklődő családok előtt.

Az arcfestés és a csillámtetoválás továbbra is igazán népszerű Fotó: Laczkó Izabella/DH

Fotó: LI

Játékfesztiválra hívták elsősorban a szervezet ismeretségébe tartozó gyermekes családokat a járás területéről, de minden városlakót szeretettel vártak a hét eleji rendezvényre. A bejáratnál egy gyors regisztráció fogadta a vendégeket, fél 11-ig mintegy negyven gyermek érkezett a programra szüleivel. Aztán Benke Szilvia, az intézmény szakmai egységvezetője kalauzolt a kertben: az egyik asztalnál csörgőket és dobokat készíthettek az alkotni vágyók, mellette volt színezés is. Kialakítottak a betonos részen egy úgynevezett logikai lépegetőt, a bátrabbak ezen is próbára tehették magukat. Eljött a rendezvényre az Újvárosi Drogambulancia csapata is, akik ügyességi feladatokkal készültek a gyerekeknek. Számos játék is várta a fiatalokat, a többi között horgászat, társasok. Örök kedvenc a rendezvények alkalmával az arcfestés, a csillámtetkó és a hajfonás, ezek most is népszerűek voltak.

Az arcfestés és a csillámtetoválás továbbra is igazán népszerű Fotó: Laczkó Izabella/DH

Az Útkeresés Segítő Szolgálat kollégái mellett önkéntes segítők is jelen voltak a programon, a mindennapokban közösségi szolgálatos diákok, illetve szakmai gyakorlatot teljesítő munkatársak is segítenek. Amíg a gyerekek az udvaron játszottak, bent sok meglepetés és finomság várt rájuk a támogatóknak köszönhetően. A szakmai egységvezető elmondta, hogy egy pékség például százötven kakaós csigát és százötven sajtos stanglit, egy cukrászda pedig több tálca süteményt küldött. A zenés, jó hangulatú délelőttöt még egy kis műsorral is megfűszerezték, Szerecz Róbert zumbázásra, Csapó Nóra gymstick-edzésre invitálta a jelenlévőket, és fellépett a No Control Dance Group is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában