elismerések, előléptetések és kinevezések

2020.08.19. 11:30

Szent István ma is igazodási pontot jelent – Állománygyűlést tartottak Fehérváron

Ünnepi állománygyűlést tartott a Magyar Honvédség 43. Nagysándor József híradó és vezetéstámogató ezrede az államalapítás és az államalapító Szent István emlékére. Elismeréseket és kitüntetéseket is átadtak.

Borsányi Bea

Az elismeréseket Balogh Rezső alezredes (jobbra), a katonai szervezet parancsnokhelyettese adta át

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A csapatzászló fogadása után Takács Tamás ezredes, a Katolikus Tábori Lelkészi Kar vezetője mondta el ünnepi gondolatait, amelyben Szent István alakját és munkásságát méltatva felidézte, a honvédségnél létezik egy gyakori vezényszó: igazodj!

Az elismeréseket Balogh Rezső alezredes (jobbra), a katonai szervezet parancsnokhelyettese adta át
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Szent István személye, elvei és tettei ma is igazodási pontot jelentenek nemcsak azok számára, akik a hazát szolgálják, de minden magyar ember számára is. Államalapító szent királyunk kapcsán arra is rámutatott, hogy aki szent, az nem hibátlan, még csak nem is tökéletes, de törekszik rá. Egy jó király pedig ismeri határait, nemcsak országának, de önmagának is. István tudta az árát és megfizette az értékét mindennek, amit tett, amit mondott, és élete végén az ország felajánlásával onnan kért segítséget, ahonnan még kaphatott – fogalmazott Takács Tamás.

 

A lelkészi kar vezetője ünnepi beszéde végén megáldotta az új kenyeret. Ezt követően került sor az elismerések átadására, valamint az előléptetések és kinevezések kihirdetésére. A számok nyelvére fordítva: ketten részesültek miniszteri, negyvenhárman ezredparancsnoki elismerésben. Kilencen vehettek át emléktárgyat, négy embert léptettek elő, valamint harmincegy főt ismertek el a honvédségnél eltöltött éveinek különböző kerek évfordulója kapcsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában