május 31-ig kellett volna fizetni

2020.08.28. 14:00

Milliókkal tartozik Velence önkormányzata az EFOTT-nak?

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) ugyan már elköltözött Velencéről, egy szerződés mégis még összeköti a várost és a fesztiválszervezőket.

S. Töttő Rita

Idén elmaradt az EFOTT, pedig sokan várták Fotó: FMH-archív

Erre enged legalábbis következtetni az a levél, melyet Maszlavér Gábor, az EFOTT ügyvezetője küldött el a velencei polgármesternek. A 2018. április 30-án Velence önkormányzata és az EFOTT között létrejött szerződés szerint az utolsó velencei EFOTT után – melyre 2018-ban került sor –, az önkormányzat nem fizette vissza a szervezőknek azt az összeget, melyet az idegenforgalmi adó kapcsán előre kalkuláltan a társaság kifizetett nekik. Noha „az idegenforgalmi adatok alapján megállapított állami támogatás, amely a Magyarország költségvetéséről szóló törvényben szerepel, már kifizetésre került az önkormányzatok részére, így Velence Város Önkormányzatának is. A 2018. április 30-án kelt szerződés és a fesztivál által generált 95.104 vendégéjszaka alapján jelenleg (2020. augusztus 10-én) 24.536.832,- Ft lejárt tartozás szerepel a nyilvántartásunkban” – áll a Fejér Megyei Hírlap birtokába jutott levélben.

Idén elmaradt az EFOTT, pedig sokan várták Fotó: FMH-archív

Maszlavér Gábor kérdésünkre megerősítette: a velencei önkormányzat valóban több mint 24 millió forinttal tartozik, de három hónap várakozás után már szükségessé vált a tartozásra való rákérdezés. – A társaság az idei évben nem tudott rendezvényt szervezni, az utolsó tartalékainkat éljük fel, s most az a cél, hogy ne kelljen munkavállalókat elküldenünk. Ez az összeg pedig rendkívül fontos lenne a továbbéléshez – fogalmazott. Az ügyvezető elárulta: a 2018-as rendezvényről készült beszámolót a képviselő-testület még akkor, 2018 őszén elfogadta, ezután utalták el a kalkulált összeget. Még 2018-ban az akkori önkormányzat a szerződés szerint teljesítette a tartozás akkor fizetendő részét, a maradék 24 és fél millió forintot azonban idén május 31-ig kellett volna kifizetni. Ez azonban mostanáig nem történt meg. A hírlap Gerhard Ákos jelenlegi polgármesternek is elküldte kérdéseit, de Gerhard érdemben nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában