A munkát követően a kikapcsolódásé volt a főszerep

2020.08.10. 08:40

Közösség és homokvár is épült Magyaralmáson

Mivel játszani jó, ezért a kicsik öröméért összefogtak a lelkes fiatalok és a gyermekekért mindent elkövető szülők, s egy cég támogatásával kiegészülve, az egyre ritkábban tapasztalható társadalmi munka segítségével megújult a község játszóterén a homokozó, és ezzel párhuzamosan a faluház környezete is megszépült.

Palocsai Jenő

Fotó: Európa Ifjúsága Egyesület

Közös munkára, azt követően felhőtlen szórakozásra invitálta Magyaralmás lakóit az Európa Ifjúsága Egyesület fiatal-ma csapata. Az egyesület kezdeményezésére az Üveg-Ásvány Kft. támogatta a településen lévő játszótér felújítását. A cég három köbméter homokot ajánlott fel a nemes cél érdekében, így az egyesület kizárólag a nagy tömegű anyag szállítását finanszírozta.

Fotó: Európa Ifjúsága Egyesület

Makovi Ágnes, az egyesület vezetője elmondta: – A közösségi kezdeményezésen kicsik és nagyok, szülők, nagyszülők, fiatalok, a településhez valamilyen módon kötődők vettek részt. A játszótér és a homokozó átforgatása, felfrissítése mellett a faluház előtti rész is csinosabb lett. Volt zsíros kenyér is, a nagy melegben limonádé szolgált frissítőül.

Fotó: Európa Ifjúsága Egyesület

A sok szorgos kéznek köszönhetően a munka része nem tartott sokáig, így a legkisebbek hamar birtokba vehették a szép és tiszta homokozót. Miközben a nagyobbak és a felnőttek dolgoztak, a kicsiket Yankuba Fatty és Csalai Judit, az egyesületet önkéntesként segítő fiatalok mozgásos, szabadtéri játékokkal foglalkoztattak, a résztvevők legnagyobb örömére.

Fotó: Európa Ifjúsága Egyesület

Hatalmas kacagások, jókedv kísérte az angol nyelvű játékokat. A munkát követően a kikapcsolódásé volt a főszerep. Friss levegőn végzett sportjátékokkal, éjszakába nyúló, tartalmas beszélgetésekkel telt az este további része.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában