online

2020.08.09. 07:15

Körbejárták már valaha a Velencei-tavat? No és digitálisan?

A virtuális múzeumpedagógiai roadshow – nevén nevezve: Vakációzzunk a múzeumokkal! – soron következő etapjában a magyarországi tavakhoz kalandozhatnak a gyermekek.

Szanyi-Nagy Judit

Forrás: shutterstock

Így a Balaton, a Fertő és a Tisza-tó mellett a Velencei-tó környékére is eljuthatnak az online résztvevők, akik a tó körüli „sétálgatás” során még Székesfehérvárra, a Bory-várba és a Fekete Sas Patikamúzeumba is kikacsintgathatnak. Mindemellett – a megyeszékhelytől elszakadva – a Dinnyési Várpark, a Gárdonyi Rönk­vár, a kápolnásnyéki Vö­rösmarty Emlékház, a Ha­lász-kastély és a Martonvásári Óvodamúzeum történetét is megismerhetik. Mi több, a pákozdi Katonai Em­lékpark, illetve a Pákozd–Sukorói Arborétum és Vadas­park hűst adó fái, történelmi helyszínei és békés állatai is ígéretes programnak bizonyul­nak.

A Vakációzzunk a múzeumokkal! roadshow a Mozaik Múzeumtúra DEMÓ (Digitális Edukációs Múzeumi Órák) keretében érhető el az interneten. Tesztelt tartalomról, programról van szó: a szerkesztők a múzeumok világnapjához és a nemzeti összetartozás napjához kapcsolódóan is izgalmas, sokrétű feladatokkal várták korábban a gyermekeket és a pedagógusokat.

A mostani „felvonás” különlegessége nemcsak a Fejér megyei kötődésben, de abban is áll: a kampányban a vakáció idejére adnak programtippeket a gyerekeknek játékos, a tanulást, könnyebb feldolgozást segítő módon.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában