Lesz majd nagy örömujjongás

2020.08.24. 07:10

Jelenleg is több felújítás zajlik Fehérvárcsurgón, és tervekből sincs hiány

Megkezdődött az óvoda udvarának felújítása és még az új szorgalmi időszak első hónapjában birtokba is vehetik a gyerekek.

Palocsai Jenő

A csurgói óvoda udvarának felújítása már elkezdődött, szorgos kezek garantálják a sikert

Fotó: önkormányzat

A fehérvárcsurgói Eszterlánc tagóvoda udvarának felújítása augusztus 12-én kezdődött. A fejlesztésre a Magyar Falu Program keretein belül nyert az önkormányzat ötmillió forintot. A beruházás során térkő burkolattal látják el a régi murvás bejárót, felújítják a kerítést és új udvari játék­elemeket is beépítenek. A 3 csoportos óvodába több mint 60 kisgyermek jár, ők fogják ennek eredményét leginkább élvezni. A kivitelező gyors munkát ígért, így a tervezett szeptemberi átadásra elkészül az új udvar, és lesz nagy ujjongás, mert azt követően azonnal birtokba is vehetik a gyerekek.

Temesvári Krisztián, a község polgármestere elmondta: – Nem ez az egyetlen folyamatban lévő fejlesztés Fehérvárcsurgón, és további terveink is vannak. Jelenleg a tálalókonyha is felújítás alatt van. A 2019-es vis ma­ior alapból kaptunk 26 millió forintot a megsüllyedt épületrész helyreállítására.

– A következő nagy feladatunk a településen fakadó forrásvizek elvezetése, amelyre a Belügyminisztériumtól kaptunk 77 millió forintot – árulta el a településvezető. – Jelenleg az előkészítő munkáknál tartunk, de az előírások szerint 2021 végére be is kell fejezni ezt a munkát.

Mint megtudtuk, a vártnál is nagyobb segítséget nyújtott a Magyar Falu Program révén elnyert 15 millió forint értékű pályázat, melynek segítségével közterület-karbantartó kompakt traktorhoz jutottak, ami jó szolgálatot tesz majd télen-nyáron az egész településen.

A csurgói óvoda udvarának felújítása már elkezdődött, szorgos kezek garantálják a sikert
Fotó: önkormányzat

Temesvári hozzátette: – A művelődési ház belső része is megújul jövő tavasszal, hiszen erre is nyert a település támogatást. Emellett elindítjuk ősztől az úgynevezett tanyagondnoki szolgálatot, amellyel a falu külterületein lakó polgárainak tudunk segíteni. A szolgálat indításával lehetőségünk nyílt egy 9 személyes kisbuszra is pályázni. Bízunk a pozitív elbírálásban.

A festői környezet és a kastély után mindenkinek a víztározó ugrik be, ha Csurgóra gondol. Ezzel kapcsolatban feltett kérdéseinkre azt a választ kaptuk, hogy a víztározónál jelenleg a kevésbé látványos felújítások zajlanak, mint például a gátőrház vagy zsilip újítása. Addig is az önkormányzat várja a kivitelező jelzését azzal kapcsolatban, hogy mikor fejeződnek be a munkálatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában