A kézművességtől a vidám tehénfejésig

2020.08.10. 07:50

Egy újabb táborban töltött hét telt el Magyaralmáson

Véget ért egy újabb, táborban töltött hét a településen, és most is nehéz volt az elválás.

Palocsai Jenő

Hanna és a többi táborozó bocival, fecskékkel és macskákkal is találkozott Fotó: Nagy Norbert

Nemcsak Magyaralmáson élő gyermekek, hanem a településhez bármilyen módon kötődők is ott lehettek a táborban, melyet az Európa Ifjúsága Egyesület szervezett. Az említett szervezet és annak vezetője, Makovi Ágnes által támogatott 13-20 éves fiatalok, a „fiatal-ma” csapat hívta életre a sikeres pályázatot. Idén ez volt a második turnus, de teljesen más tematikára épült a most véget ért tábor. Az egyetlen közös pont a szervezők személyén és a helyszínen túl, a magyaralmási agrárcég üzemlátogatása volt.

A tábor hétfőn nyitotta meg kapuit, és 17 gyermeknek biztosított minden napra mozgást, játékot, tanulást.

Természetesen ilyenkor nagy szükség van ifjú segítőkre is az általános iskolás korúak mellé. Több fiatal is vállalta ezt a feladatot, leginkább elhivatottságból és persze egy jó buli kedvéért, meséli Makovi Ágnes főszervező.

Hanna és a többi táborozó bocival, fecskékkel és macskákkal is találkozott Fotó: Nagy Norbert

A felnőttek ifjúsággal foglalkozó szakemberek közül kerültek ki, ám Varga Mária Magdolna népművelő adta meg a fő csapásvonalat, ami mentén felépült a tábor tematikája. A szakember kérdésünkre elmondta: – Kézműves- és csoportfoglalkozások váltogatták egymást, és gyorsan kiderült, hogy a gyerekek kifejezetten szeretnek együtt játszani. Nem csak tanításról és nevelésről szólt az elmúlt hét. Sokat sportoltak, játékos vetélkedőkön mérték össze ügyességüket.

A népművelő az utolsó nap délelőttjén nyilatkozott, miközben a gyerekek a helyi agrárcég tehénistállójában az aznap született borjút csodálták. Az utolsó nagy esemény egy Szász István hajtotta lovaskocsi főszereplésével zajlott, falunézés képében, ami majdnem akkora élvezetet szerzett, mint a meglepetésnek szánt közös meseírás, előre megadott szavakkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában