Pályázatokról szavazott a grémium

2020.08.25. 11:45

A polgármester hiányában sem áll meg az élet Kulcs településén

Ennek ékes bizonyítéka, hogy hétfőn reggel 9.30-kor képviselő-testületi ülést tartottak az éppen a szabadságát töltő Jobb Gyula nélkül.

Korondy Tamás

A testületi ülés az előzetesen beharangozottaknak megfelelően 17 napirendi ponttal zajlott le, melynek jóformán a kétharmadát, a várakozásoknak megfelelően, elfogadták. Ilyen volt többek között a koronavírus-járvány miatti idei évi költségvetési rendeletek módosítása vagy a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak kifizetésének módja és a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás javaslata társulási megállapodás módosítására. Volt azonban olyan is, amikor pályázati indulásról szavaztak.

– A települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó támogatásáról szóló pályázatról úgy döntöttünk, hogy benyújtjuk, melyet 90 napon belül bírál el a Belügyminisztérium. Ugyanez igaz a Magyar falu program keretében benyújtásra váró pályázatokból háromra. Az „Óvodaépület felújítása”, az „Óvodai sportterem, tornaszoba fejlesztése” (tetőszerkezet-csere, 100 millió forint), a „Faluházak felújítása” (50 millió forint ), valamint a „Temető fejlesztése” pályázatokat megszavazta a testület, míg az „Elhagyott ingatlanok közcélra történő megvásárlása”, az „Önkormányzati kerékpárút építése” és a „Szolgálati lakás” pályázatokat ebben az évben kihagyja a település – mondta el lapunk megkeresésére Neumann Helga, a település jegyzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában