gépparkfejlesztés

2020.07.31. 07:25

Újabb munkagépeket szerzett be a Magyar Közút a kerékpárutakhoz

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. folytatja a kezelésébe tartozó több mint 1000 kilométernyi kerékpárút üzemeltetéséhez kapcsolódó nagyszabású gépparkfejlesztését.

V. Varga József

A sárbogárdi gépszemlén: Tóth Péter (j) és Mikesz Csaba

Fotó: V. Varga JÓzsef / Fejér Megyei Hírlap

A társaság a múlt évben 15 speciális munkagépet szerzett be, ennek folytatásaként idén további 5 traktort és a hozzájuk tartozó adaptereket. A munkagépek a közút kápolnásnyéki, makói, szentesi, szombathelyi és tapolcai mérnökségeire kerülnek. Az új munkagépeket csütörtökön adták át a KITE Zrt. sárbogárdi telephelyén, az átadáson részt vett Tóth Péter közlekedésért felelős helyettes államtitkár és Mikesz Csaba, a Magyar Közút Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese.

A sárbogárdi gépszemlén: Tóth Péter (j) és Mikesz Csaba
Fotó: V. Varga JÓzsef / Fejér Megyei Hírlap

A gépeket és adaptereiket kaszálási, burkolatseprési, hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákhoz használják a mérnökségek szakemberei. Az 5 traktorhoz karos kasza, sószóró, pótkocsi, kétszárnyú eke és homlokseprő is tartozik. A beruházás teljes költsége nettó 182 millió forint volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában