4400 milliárd forintnyi beruházás

2020.07.16. 20:00

Székesfehérváron tartotta idei második közgyűlését a Megyei Jogú Városok Szövetsége

Csütörtökön délután 13 óra 30 perckor a városháza dísztermében Cser-Palkovics András polgármester és Vargha Tamás államtitkár köszöntőjével kezdődött meg a Megyei Jogú Városok Szövetségének idei második közgyűlése.

Sági Zoltán

2020.07.16. Megyei Jogú árosok Szövetségének közgyűlése Székesfehérváron a Városháza Dísztermében. Szfvár. Nagy Norbert. Fejér Megyei Hírlap.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az eseményen a megyei jogú városok polgármesteri plénuma előtt, 14 órától Varga Mihály pénzügyminiszter, 16 órától pedig Palkovics László innovációs és technológiai miniszter tartott helyzetértékelő előadást.

Az MJVSZ testülete, mint Szita Károly elnök, Kaposvár polgármestere megállapította, a 23-ból 22 megjelent polgármesterrel határozatképes volt. Egyedül Pintér Tamás, Dunaújváros első embere nem volt jelen a határozatképesség megállapításakor. Jelen volt azonban a leköszönő nyolc korábbi polgármesterből hat. Hagyomány ugyanis, hogy a tisztújítást követő közgyűlésen ők ajándékot kapnak. Az ajándékozásra a közgyűlés kezdetén került sor.

Varga Mihály sajtótájékoztatóján elhangzott: az összesen 4400 milliárd forintot megmozgató Modern Városok Program a tervek szerint végig fog futni, 2021-ben mintegy 270 milliárd forint felhasználásával. A települési operatív programok jövőre kezdődő újabb 7 éves ciklusában Magyarország pedig ismét igazságos és rugalmas, a politikai megfontolásokat mellőző feltételeket követel a hazai települések összességének további lendületes fejlesztése érdekében.

 

Palkovics László tájékoztatója során azt emelte ki, hogy a számok tükrében úgy tűnik, a magyar gazdaság kezd újra magasabb fokozatba kapcsolni. Júniusban már többen dolgoztak, mint januárban, és többen, mint tavaly márciusban. A regisztrált álláskeresők száma is csökken, a szünetelő kisvállalkozások pedig ismét visszatérnek. Ugyanakkor, hangsúlyozta Palkovics László, a jelenlegi válság bizalmi válság is, amelyben fontos, hogy a veszélyhelyzeti védelmi intézkedéseket mindenki betartsa, a pozitív gazdasági folyamatok biztosítása érdekében.

Szita Károly elnök több alkalommal is a közgyűlés egyik legfontosabb feladataként jelölte meg az MJVSZ tagvárosaiban a munkahelyek megtartását. Cser-Palkovics András is kiemelte: erőteljes összefogás látszik kibontakozni a hétköznapokban a munkahelyek megőrzése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában