volt móka bőven

2020.07.02. 07:45

Összekovácsolódtak a sörédi tábor lakói

A tíz éve alakult és azóta folyamatosan aktív Barkócaberkenye Néptánccsoport ebben az évben is megtartotta a szokásos csapat-összekovácsoló táborát a Sörédi Szőlőhegyen.

Palocsai Jenő

A csapat-összekovácsoló tábor nem szűkölködött vidám pillanatokban. A felvétel az egyik ilyen mozzanatot örökíti meg Fotó: Karger Virág

Fotó: KargEr Virag

Nagy jubileumra készül a Csókakői Barkócaberkenye Néptánccsoport, ugyanis kereken tíz éve történt, hogy összeállt a csapat. Azóta nincs olyan rendezvény, ahol ne töltenék meg a barkócások a színpadot táncossal és a lelkeket vidámsággal. Most is volt móka bőven, ugyanis a nyári táborukat mindig a MÓ-KA Pincében tartják. A Sörédi Szőlőhegyen álló présházat csak barátoknak nyitja ki a két névadó tulajdonos, Bognár Mónika és Kata, az egyesület motorjai. Bognár Gábor, az egyesület ötletgazdája és alapítója elmondta: – Ez a táncos tábor más, mert a Berkenyék, a Hajtások és a Rügyecskék névre keresztelt korosztályok nagyon sokat dolgoznak egész évben, ezért ilyenkor inkább a csapat összekovácsolására esik a hangsúly, nem a szakmai munkára.

A csapat-összekovácsoló tábor nem szűkölködött vidám pillanatokban.
A felvétel az egyik ilyen mozzanatot örökíti meg
Fotó: Karger Virág

A vezetőtől megtudtuk, hogy már múlt hét szerdán és csütörtökön elkezdték letenni a tábor alapjait, felállítva a központi sátrakat, illetve egyéb kiszolgáló létesítményeket. A munkában részt vevők a nagy melegben kénytelenek voltak megkezdeni Visegrádi József felajánlását, az 50 literes söröshordót. A területet éjszaka a nagyobb fiúk őrizték, fáradhatatlanul. Pénteken már nyüzsgő tábori élet volt, ami csak akkor csitult el kissé, mikor Laki Marika interaktív meseelőadását hallgatták. A történet csattanója után taps következett, majd Gráczer János harmonikája mellett daloltak. Szombaton aztán túráztak egyet a közeli sóderbányában, ahol egy későbbi vetélkedőhöz elrejtett játékos, tudományos, illetve néprajzos feladatokat kerestek a folyami kaviccsal telt gödörben és annak közvetlen környezetében. Nagyon meleg volt, amin az ebédnél kifogyott söröshordó sem tudott enyhíteni, ezért a Csókakői Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke, Weiger Lajos és fia, Balázs azonnal a segítségükre sietett a fecskendővel. A nagy pacsálás miatt nem volt elég a kocsiban tárolt kétezer liter víz, ezért, hogy a katasztrófát elhárítsa, Weiger fordult még egyet.

 

Persze azért nem tudtak ellenállni a kísértésnek a tanárok sem, így megismerkedhettek a lakók egy számukra egészen új koreográfiával. Letenyei Gábor és párja Gyöngyi néni Felcsíki táncok alapjait mutatta be, tanítgatta a csapatnak, ahol együtt ropják, a kétévestől a 65 esztendősig. Vasárnap számháború, majd a kőbányában korábban megtalált feladatok bemutatása zajlott. A versenyen öt csapat indult, érmet, sőt kupát is kaptak. Aztán eljött a sátorbontás ideje, ami nemcsak azért volt nehéz, mert jó volt a hangulat, hanem mert közben kiürült a második 50 literes hordó is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában