Megújuló energia, ökoinnovációk

2020.07.03. 07:30

Ökoindustria Nemzetközi Környezetipari Szakkiállításnak ad otthont Magyarország

Idén ősszel, november 4. és 6. között rendezik meg Budapesten, a Millenáris Parkban, immár hatodik alkalommal Közép- és Kelet-Európa egyik legjelentősebb környezetipari eseményét, az Ökoindustria Nemzetközi Környezetipari Szakkiállítást, amelyen vendégországként a Holland Királyság képviselteti magát.

FMH, MTI

A hulladékgazdálkodás megújítása is a rendezvény fontos témája lesz Fotó/illusztráció: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

René van Hell, a Holland Királyság magyarországi nagykövete a szakkiállítást beharangozó sajtótájékoztatón rámutatott, hogy a Holland Királyság a fenntartható fejlődési célok és az európai zöldmeg­állapodás mellett arra törekszik, hogy gazdasága 2050-re átálljon a körforgásos gazdaságra és klíma­semlegessé váljon. A holland ipar és a mezőgazdaság stratégiai szektoraiban célorientált szakpolitika segíti a körforgásos gazdaságra történő átállást és a csökkentett nyersanyaghasználatot.

Hiánypótló, látványos fórumnak ad helyet Magyarország

Hendrich Balázs, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta: a környezetipar olyan iparág, amely kiemelt figyelmet kap a Nemzeti exportfejlesztési stratégiában is. Célkitűzéseik között szerepel a rendezvény nemzetközi jelentőségének erősítése is. Hankó Gergely, a rendezvényt szervező Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének (KSZGYSZ) ügyvezetője ismertette, hogy a kétévente jelentkező szakkiállítás a környezetipar hazai és nemzetközi képviselőinek hagyományos találkozási pontja, amely közvetlen kapcsolatot teremt a kiállítók, a döntéshozók, az üzletemberek és az érdeklődők között. A kiállítást szakmai konferenciák, bemutatók, vetítések egészítik ki, ahol megismertetik az ágazathoz kapcsolódó legújabb trendeket és eredményeket.

A hulladékgazdálkodás megújítása is a rendezvény fontos témája lesz Fotó/illusztráció: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A rendezvény fókusztémái között szerepelnek többek között az ökoinnovációk, a körforgásos gazdaság, a hulladékgazdálkodás, a megújuló zöld energia, a zöld mobilitás. Készülnek környezetipari startup piaccal és zöld állásbörzével is. Majd hozzátette, hogy már zajlik a kiállítók és a szakmai rendezvényt szervező cégek regisztrációja az expóra. A kiállításnak 2009-es indulása óta 30 országból 15 ezer látogatója volt, emellett eddig 580 kiállítót és 79 kísérőrendezvényt számlál. A rendezvény fő támogatói az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), valamint az Áder János köztársasági elnök által létrehozott Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány. Mészáros Szilvia, az alapítvány nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője hiánypótló és látványos, gazdaságilag ígéretes eseménynek, fórumnak nevezte a szakkiállítást; különösen a mostani időszakban. Zentkó László, a Pannon Pro Innovációs Kft. ügyvezetője pedig azt emelte ki, hogy szakmai partnerként kiszámítják a rendezvény karbonlábnyomát, és javaslatokat tesznek annak mérséklésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában