Az új parkolók már augusztusban elkészülnek, aztán jön az út

2020.07.10. 07:10

Megújul a Homoksor is

Kilencven férőhellyel bővül a sóstói aréna parkolója, ezt követően pedig a teljes Homoksor megújul. A beruházás érinti a vízvezetékeket, egyes járdaszakaszokat, zöld felületeket és az útburkolatot is.

S. Töttő Rita

A parkolók kialakítását követően a Homoksorra megy a kivitelező – jövő februárra ígérik a munkálatok végét

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A korábbi vastelep területén létesít újabb, kilencven férőhelyes parkolót az önkormányzat a Sóstó Természetvédelmi Területének szomszédságában, a Mol Aréna Sóstó főbejáratával szemben – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Mészáros Attila alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője.

Kiemelte: többet is lehetett volna, de igyekeztek megmenteni a területen azokat a fákat, amelyeket még lehet. Ezzel pedig több mint háromszáz autónak lesz hely ebben a parkolóban.

Továbbá elhangzott: a fejlesztés második ütemében a Homoksor teljes felújítására is sor kerül – nemcsak kopóréteget cserélnek, de az összes házi ivóvíz-bevezetőt kicserélik, hogy az elöregedett csatlakozásoknál elejét vegyék a további csőtöréseknek a területen.

A parkolók kialakítását követően a Homoksorra megy a kivitelező – jövő februárra ígérik a munkálatok végét

Azokon a szakaszokon, ahol a gerincvezeték az út alatt fut, ott a teljes gerincvezetéket kicserélik. A járdaszakaszokon pedig, ahol indokolt, szintén cserélik a burkolatot. Továbbá várható padkarendezés, a meglévő zöld felületek frissítése, s két új víznyelővel bővül a meg­lévő csapadékcsatorna.

A beruházás bruttó 235 millió forintba kerül, teljes egészében állami forrásból – még mindig a nagy Sóstó projekt részeként – valósul meg. A tájékoztatón elhangzott: a parkoló augusztusban elkészül, ezt követően indulhatnak meg a homoksori munkálatok, melyeket a tervek szerint 2021 februárjában fejeznek be.

Ebben az időszakban időszakos forgalomkorlátozásokra számíthatnak az erre járók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában