Kényszermegoldás volt, s alkalmazkodtak

2020.07.29. 15:30

Jól teljesített az új, digitális oktatás Székesfehérváron is

A Szakképzési Centrum tagintézményei jól helytálltak a digitális oktatásban. Jól jelzik ezt az év végi érettségi és szakmai vizsgák is.

Palocsai Jenő

Idei vizsga a fehérvári Vörösmarty szakiskolában

Fotó: Fehér Gábor / FMH-archív

Remélhetőleg hagyományosan, normál munkarendben lehet elkezdeni az új tanévet, de arra is fel kell készülni, hogy esetleg ismét digitális oktatásra kell átállniuk az iskoláknak a koronavírus-járvány miatt, közölte a köznevelésért felelős államtitkár. Maruzsa Zoltán azt mondta, ősszel remélhetőleg elkerülhető a rendszerszintű átállás a digitális munkarendre, és csak ott kell erről döntést hozni, ahol járvány­ügyileg szükséges.

Idei vizsga a fehérvári Vörösmarty szakiskolában
Fotó: Fehér Gábor / FMH-archív

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum tagintézményeinek vezetői a nyári szünetben különböző prog­ramterveket dolgoznak ki annak érdekében, hogy lehetőségük legyen egy ennél is jobb rendszer kidolgozására, például az eltolt munkavégzés, illetve iskolakezdés megszervezésére.

Szűcs-Molnár Diánától, a Szakképzési Centrum kommunikációért és sajtókapcsolatokért felelős munkatársától megtudtuk, tizenegy tagintézményében összesen 63-féle vizsgán majdnem ezer tanuló szerepelt. Ők többnyire eredményes vizsgát tettek, olyan szakmákat erősítve, mint az ápoló, a gépi forgácsoló, a fotográfus és fotótermék-kereskedő, és a fodrász, de gyarapodott a környék pár cukrásszal, eladóval, környezetvédelmi technikussal és még sorolhatnánk. PJD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában