A templom és a Vásártér között

2020.07.25. 07:20

Időleges útlezárás lesz szombaton Székesfehérváron

A rend­őrség is segíti az átkelést Maroshegyen szombaton este.

FMH

A szombati maroshegyi Szent Kristóf-napi búcsú 18 órakor kezdődő szentmiséje után, várhatóan 19 órakor a hívek gyalogosan vonulnak át a templommal szemközti Vásártérre, ahol gépjárműveik áldásban részesülnek. A Csíkvári úton, illetve a Batthyány utcán közlekedők 19 óra körül tehát pár perc erejéig forgalomkorlátozásra számít­hatnak. Mint azt lapunk a rend­őrségtől megtudta, a közlekedés zavartalansága érdekében az egyenruhások várhatóan nagy számban lesznek jelen. Ha szükséges, segítik az úton való biztonságos átkelést, ahol ezúttal gyalogosok, illetve autóval érkező sofőrök keresztezik majd egymás útját.

A Balatoni úti felüljáró építése miatt lényegesen megnőtt a forgalom Maroshegyen
Fotó: Nagy Norbert

Nem csupán a kerékpárosoknak, de minden közle­kedési alternatívát keresőnek segítséget nyújthat a város Facebook-oldalán a minap meg­jelent videó. A készítők a szárazréti körforgalomtól indulva, a Palotai úton, a Hosszúsétatéren és a Csíkvári úton végig, egészen a Szilvamag utcáig bicikliztek. Mozgóképes beszámolójuk mutatja, hogyan lehet szabályosan és biztonságosan átkelni a városon a nap bármely szakában, nagyjából azonos idő alatt, mint autóval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában