Ez ám a mesés tábor!

2020.07.16. 07:15

Egész héten át a népmesék birodalmában kalandozhatnak az ifjak a Székesfehérvári Népmesepontban

A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár – ahol a népmesepont található – is szervezett napközis tábort erre a nyárra.

Bokros Judit

Gonda Emma az egyik mesélő a Gárdonyiban Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

A héten már javában zajlik és péntekig tart az Újra vár a népmesetár című program, amelyen tizenhat általános iskolás, főleg 7–12 éves korú gyerkőc vesz részt – mesélte Gelencsér Anett művelődésszervező, aki Erdősné Szuhánszki Ágnessel vezeti a tábort. A napi program szerint a délelőttöket a szabadban töltik, és csapatversenyeket, mozgásos játékokat bonyolítanak. Ezek között van népmesei jellegű, de más is. Kedden dél­előtt például a Sóstói Tanösvényen töltötték az időt, ahol számháborúztak.

Gonda Emma az egyik mesélő a Gárdonyiban Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az ebéd után érkezik hozzájuk Gonda Emma művelődésszervező és Sevella Zsuzsanna játékfejlesztő, akik élőszavas mesemondással kötik le a fiatalokat. Miután elhangzik 3-4 történet, ezekhez kötődő kézműveskedés, foglalkozás kezdődik, egy ilyenen például mézeskalácsot is készítettek. Az interaktívabb záró mesélés után, levezetésként újra szabad játék következik, ezután indulhatnak haza a gyerekek, sok-sok új napi élménnyel a tarsolyukban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában