A 16 és 25 év közöttiek napi hat órában dolgozhatnak

2020.07.07. 07:35

Diákmunkára várják a fiatalokat Fehérváron

A megyeszékhely diákjai egy hónapon át dolgozhatnak az önkormányzat foglalkoztatásában.

Héjj Vivien

Az irattár költöztetése is a feladatok között szerepel a székesfehérvári önkormányzat által kínált diákmunkák között

Fotó: Fotóillusztráció:Pusztai Sándor / Kelet-Magyarország

A legtöbb tanuló szívesen vállal munkát a nyári időszakban. Ebben idén is segítséget nyújt a város önkormányzata. Az Innovációs és Technoló­giai Minisztérium által indított Nyári diákmunka program célja, hogy segítsék a fiatalokat a pénzkeresésben és a korai munkatapasztalat megszerzésében.

Segédmunkás feladatkörbe, fizikai munkavégzésre keresik a 16 és 25 év közötti diák munkavállalókat. A polgármesteri hivatalban végzett munkára azok jelentkezhetnek, akik Székesfehérváron bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek és nappali tagozaton tanulnak. Feltétel még, hogy a jelentkező július 1-jéig betöltse a 16. életévét, de még ne legyen 25 éves, illetve nem állhat más foglalkoztatási és vállalkozási jogviszonyban. 18 éven aluli diákok esetén a törvényes képviselő hozzájárulása is szükséges.

Az irattár költöztetése is a feladatok között szerepel a székesfehérvári önkormányzat által kínált diákmunkák között
Fotó: Fotóillusztráció:Pusztai Sándor / Kelet-Magyarország

A foglalkoztatás július 20-ától augusztus 19-éig tart, napi 6 órában. Az elvégzendő feladatok között van az irattár költöztetése, valamint bútorok, irodaszerek, kellékanyagok mozgatása is. A jelentkezés első lépéseként regisztrálni kell a Székesfehérvári Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán. A diákok a földszinti információs pultnál kérhetnek sorszámot az ügyintézőhöz. Szükségük lesz a személyes okmányokra – személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya, tajkártya –, valamint az érvényes diákigazolványra, vagy az azt helyettesítő iskolalátogatási igazolásra.

A regisztráció után a kitöltött jelentkezési lapot és annak mellékleteit a polgármesteri hivatal személyügyi irodáján adhatják le a tanulók. Ez személyesen tehető meg július 10-én 8 és 12 óra között, július 8-án és 14-én 8 és 12, valamint 13 és 16 óra között. Jelentkezési lap kérhető a Városház tér 1. szám alatti portán, vagy letölthető a város honlapjáról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában