Birtokba vette a város

2020.07.17. 11:30

Átadták a Dózsa György utcát hivatalosan is a forgalomnak és a lakóknak Móron

Elkészült a lakók és valamennyi arra közlekedő legnagyobb örömére a város egyik, ha nem a legforgalmasabb útszakasza, a Dózsa György utca.

Palocsai Jenő

Fotó: NAGY NORBERT

Csütörtökön átadták hivatalosan is a forgalomnak a Dózsa György utcát. Arany Tamás, a térség önkormányzati képviselője ünnepi beszédében visszaemlékezett arra, amikor 1974-ben a városba költözött. Akkor az emeletesek helyén családi házak voltak és kevés embernek volt autója. Azóta panelházak övezik az utcát mindkét oldalon, és megnövekedett a forgalom, így az évtizedekig használt út már nem látta el biztonságosan a funkcióját, modernizálni kellett.

Ifjabb Fogarasi Attila autóversenyző bemutatta, hogy lehet biztonságosan félreállni, ha úgy hozza a
szükség Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Dózsa György utca óriási átmenő forgalmat bonyolít, de belterületi szerepe is jelentős. Ez a szakasz köti össze a belvárost és a Kórház utcát, ahol jelenleg is üzemel a városi kórház, valamint az autóbusz-pályaudvar és a Wekerle Sándor Szabadidőközpont is.

Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke ismertette a szép számban összegyűlt városlakókkal, hogy ez egy 59 millió forintos beruházás, ami biztonságosabbá teszi a gyalogosok áthaladását a jól látható átkelőhelyekkel és az új világítással. A tervek szerint, folytatta az elnök, csökkenteni fogja majd az ezen a szakaszon oly gyakran tapasztalt ráfutásos balesetek számát is, a halszálkás kialakítás pedig megduplázta a parkolóhelyeket. Az avatón szintén megjelent Törő Gábor országgyűlési képviselőnek köszönhetően eljutott az önkormányzathoz a beruházás idején egy lakossági igény. Erre pluszforrásokat kell majd utólag előteremteni, de ez is elkészült, így az áruház parkolója mindkét irányban elhagyható, illetve megközelíthető.

 

A szalagot a politikusok átvágták, majd a Móri Önkormányzati Tűzoltóság és Fogarasi Attila autóversenyző, Molnár Krisztián segítségével, tesztelték eszeveszett tempóban az ideiglenesen lezárt útpályát. A gyermekek a járdákat rajzolták tele krétával, és Makk Flórián zászlós, közlekedési alosztályvezető előadást tartott az út helyes használatáról, többek között a gyalogosok felelősségéről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában