csatlakoztak az országos akcióhoz

2020.07.19. 07:05

A seregélyesi ovisok almafát ültettek Bálint gazda emlékére

A Hétszínvirág Baptista Óvoda és Bölcsőde már több mint tíz éve „zöld” óvodaként működik.

Tihanyi Tamás

Újabb közös élmény volt az ültetés Fotó: Tihanyi Tamás

Az Országos Klímareferens Hálózat a „Nincs B bolygó” elnevezésű projekt végrehajtásakor külön figyel a gyerekekre és a fiatalokra. A „Klímanócskák” nevű pedagógiai program során nemrégiben országos növényültetési mozgalmat hirdettek a közelmúltban elhunyt Bálint gazda emlékére. Arra kérték az óvodákat, iskolákat, családokat, hogy ültessenek fát, bokrot, virágot, gyógynövényt, így emlékezzenek a közismert kertészre. A seregélyesi ovisok nagy örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez, ők minap Bálint gazda emlékére almafát ültettek el az intézmény udvarán, a gyógynövénykert és a madárszálló szomszédságában.

Újabb közös élmény volt az ültetés Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– A Föld napja alkalmából mindig ültetünk virágokat a gyerekekkel, ezért már ismerős volt számukra az élmény. Fontos feladatunk a környezetvédelem, a növények ápolása és a kertészkedés. Őrizzük Bálint gazda hagyatékát, igyekszünk továbbadni soha el nem évülő üzenetét: „Elegendő oxigénre van szükségünk, amit a szén-monoxidot megkötő fáktól kapunk, ha ültetünk, egészségesebb lesz az emberiség” – idézte a gazdát Kovács-Kosaras Adrienn óvodapedagógus, a környezetvédelmi munkaközösség vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában