Könyvtári vetélkedő

2020.07.14. 07:20

Több játékot is szervezett a lepsényi Petőfi Sándor Művelődési ház és Könyvtár

A koronavírus-járvány miatt minden településen gyökeresen új szemléletet kellett alkalmazni a kulturális élet szervezésében, újjászervezésében. Ez alól Lepsény sem volt kivétel.

Borsos György

A nyertesek egy csoportja a könyvtári összejövetelen Fotó: BGY

Első ilyen alkalom a költészet napja volt. József Attiláról és a magyar költészetről összeállított kvíz megfejtői közül a tudás mellett Süle Kittinek kedvezett a szerencse. Szintén áprilisban, Kreatív húsvét jeligével újabb programot indítottunk. Arra kértük településünk lakóit, hogy készítsenek otthon húsvéti díszeket, és a fotókat küldjék el nekünk. Igazán szép és ötletes húsvéti díszeket készítettek a pályázók! A felnőtt kategória győztese Szajkó-Tóth Nóra lett, a különdíjat Komáromi Vivien érdemelte ki. A gyermek kategória 1. helyezettjei Gangl Kristóf (anyukája Mészár Mariann segítségével), valamint Horváth Gergő (nagymamája Horváthné Kátai Piroska segítségével). Második helyezett Szajkó Dániel és Szajkó Zétény, a harmadik helyen pedig Lébényi Vivien végzett.

A nyertesek egy csoportja a könyvtári összejövetelen Fotó: BGY

Április végétől május végéig tartott a képfelismerő játékunk, ahol lepsényi épületek egy-egy parányi részletéből kellett kitalálni, hogy melyik épületről, szoborról van szó. Meg kell állapítani, hogy a lepsényiek kitűnően ismerik településük épületeit, műalkotásait. Az első héten Mátyás Brigitta, majd Németh Hanna Hajnalka, Dervalics Ferencné Gitta, ismét Németh Hanna Hajnalka és végül Bozsoki Ferencné Baumann Piroska lett a heti nyertes. Az összesített pontversenyt Papp Zsuzsanna nyerte. A nyertesek közül volt olyan, aki a telefonjára letöltve a fényképrészletet kerékpárra pattant, és személyesen is felkereste az általa megtippelt épületet. Sajnos nem sikerült megvalósítani trianoni megemlékezésünket, amelyet szintén a digitális világba kellett vinnünk. A Trianon 100 kvízre a legtöbb helyes választ Kovács Dóra adta. A 100 szóval Trianonról prózaíró verseny győztese Sebők Eszter lett. A pályázati kiírás szerint a mostani országhatárunkon kívül eső, magyarok lakta településeken szerzett élményekről kellett fogalmazást írni. A várva várt összevont díj­átadónak a községi könyvtár adott otthont, amely már újra nyitva van és várja látogatóit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában