Ragadozó éjjel fél kettőkor

2020.07.26. 08:00

A két botján egyszerre volt kapása a szerencsés horgásznak

A rendkívüli pontytelepítések hatására sok izgalmas pillanatot élnek át azok, akik a Velencei-tavat választják horgászkalandjuk helyszínéül. De a rablóhalra pályázók sem panaszkodnak.

Tihanyi Tamás

A kápolnásnyéki Bódizs Róbert egy közel ötkilós nyurga pontyot fogott Fotó: Tihanyi Tamás

– Mérsékelt melegben horgászhattak a 29. héten a Velencei-tóhoz érkezők. Addig sem panaszkodhattak idén a pontyhorgászok, de azon a héten már igazán remekül szórakozhattak, s ehhez az élményhez az előző heti telepítés is komolyan hozzájárulhatott – tájékoztatott Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője.

A kápolnásnyéki Bódizs Róbert egy közel ötkilós nyurga pontyot fogott Fotó: Tihanyi Tamás

A szakember beszámolt róla, hogy a kifogott halak átlagsúlya két kilogramm körül mozgott, de több nagy testű példány is horogra akadt. Természetesen ezek az egyedek mind visszanyerték szabadságukat, visszakerültek a tóba. A rablóhalak közül a balin és a süllő viszonylag gyakori zsákmánynak bizonyult, csukát azonban csak elvétve fogtak a Velencei-tó horgászai. A héten végre egy igazán termetes harcsa is „bejelentkezett”. A 172 centiméter hosszúságú, 41,6 kilogramm súlyú ragadozó az úgynevezett stupeken felkínált dévérkeszegre csapott rá éjjel fél kettőkor, s került egyórányi fárasztás után a csónakba.

A kitartó és szerencsés horgász elmondta, hogy a harcsa kapásával egy időben a pontyozófelszerelését is húzta valami, de azt a halat kénytelen volt elengedni, hogy minél jobban a harcsára tudjon összpontosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában