A régi játékszer is jelenthet új élményt

2020.07.02. 13:00

A 2-3 éves korosztálynak adott otthont a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház

A gyermekeket játékos feladatokkal, énekléssel várta Emese.

Nagy Marietta

A foglalkozás végén Emese gitárszavára táncra perdültek a gyerekek Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Kamarás Emese hét éve vezeti a Mesi Műhelyt a városban. Célja, hogy óvodán és iskolán kívül foglalkoztassa a gyermekeket, játékos összetett feladatokkal. A foglalkozások 2 éves kortól kezdődnek, és egészen az általános iskola alsós korosztályáig tartanak.

Emese elmondta, hogy a további célja a foglalkozásoknak, hogy a kicsik fantáziája szárnyaljon, ébren maradjon, hogy lelkesedjenek ezekért a feladatokért. A gyermeki látásmódot szeretné tovább megőrizni a gyermekekben, ami egyébként a felnőttek körében is gyakran jól jönne. Emese a karantén időszaka alatt nem tartott foglalkozásokat, de megtudtuk tőle: a szülők gyakran kérték a segítségét, hogy mivel foglalják le a tétlenségre ítélt időkben a gyermekeket.

A foglalkozás végén Emese gitárszavára táncra perdültek a gyerekek Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Azt javasolja, hogy ne legyen sok játékuk a lurkóknak, de mindig legyen otthon festék vagy gyurma. Nem kell a játékot sem túlbonyolítani. Ezekkel nemcsak odabent lehet játszani, hanem a szabadban is. Elég a helyszínváltás, és máris élvezhetőbbé válik ugyanaz az eszköz. Tapasztalta ezt, hiszen neki is két gyermeke van, akikkel a járvány ideje alatt a garázsban töltötték az időt. Ott kaptak új helyet a megunt játékok, amelyeket így újra élveztek a gyerekek. A foglalkozáson a kicsik tanulják a színeket, játszhatnak különböző játékokkal, énekelnek, mozgásos feladatokat csinálnak. A tegnapi napon festettek is, majd különböző formákkal nyomdáztak, azt a festéket használva, melyet Emese saját kezűleg készített: kukoricakeményítőből, lisztből, vízből és egy kis ételszínezékből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában