Tényleg elindul a közbeszerzés?

2020.06.28. 07:40

Több mint két éve húzódik a ráckeresztúri iskola fejlesztése

A Duna­újvárosi Tankerületi Központ 2017 végén több mint 276 millió forintot nyert a ráckeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskola infrastrukturális fejlesztésére. A bökkenő csak az, hogy a folyamat azóta sem haladt lényegesen előre, hiába a nyertes pályázat. Utánajártunk, mik a fejlemények.

Kecskés Zoltán

Tizenhat tantermesre bővülhet a ráckeresztúri iskola, ha a közbeszerzésen kiválasztják a kivitelezőt

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A fejlesztésre azért van ége­tően szükség a 3300 lelkes településen, mert a falu egyetlen iskolájában két épületben történik a tanítás, így az átjárás az intézmény pedagógusainak és a diákjainak is nagy nehézséget jelent. A történet pikantériája, hogy az egész beruházás már több mint két éve húzódik.

Márciusban a Dunaújvárosi Tankerületi Központtól azt a választ kaptuk, hogy jelenleg a tervezői munka folyik, az építési engedély már a tankerület rendelkezésére áll. A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás pedig várhatóan már­cius hónapban elindul.

Tizenhat tantermesre bővülhet a ráckeresztúri iskola, ha a közbeszerzésen kiválasztják a kivitelezőt
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Időközben kitört a koronavírus-járvány, ami visszavethette a folyamatot, ezért most újra rákérdeztünk, hogyan áll a felújítás ügye. Legújabb megkeresésünkre, miszerint történt-e előrelépés, meddig tart majd a kivitelezés, illetve a vajon több éve elnyert összeg fedezi-e még a költségeket, csak részben kaptunk választ. Az alábbi reagálás érkezett Szilá­gyiné Németh Sarolta Zsuzsanna tankerületi igazgatótól:

– A Dunaújvárosi Tankerületi Központ 276 millió forint támogatást nyert egy pályázaton a Ráckeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskola infrastrukturális fejlesztésére. A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás várhatóan ebben a hónapban elindul. A bővítéssel tizenhat tantermes lesz az iskola, valamint új szaktantermek, közösségi terek is épülnek. A járvány miatt esetlegesen újra kihirdetésre kerülő veszélyhelyzet esetén a kormány minden­kori döntéseinek megfelelően fogunk eljárni – nyilatkozta lapunknak a tankerület vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában